Reklama
Čekankový salát
Fotogalerie:

Čekankový salát

Lukáš Kubový

Praha
Aby nebyla čekanka hořká, uchovávej ji v tmavém obalu.
Lukáš Kubový, Praha

Ingredience

  • 400 g čekanka
  • 300 g celer řapíkatý
  • 3 jablka
  • 2 lžíce med
  • 3 lžíce ocet balsamikový
  • 120 ml (rostlinný) olej
  • 2 lžíce ořechy vlašské
  • 1/2 citrón
  • 1 lžíce cukr krupice
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Čekanku podélně přepůlíme a vyřízneme košťál. Poté ji nakrájíme šikmými řezy o síle přibližně 2 cm. Řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme na tenké šikmé plátky.
  2. krok2 Jablka oloupeme, odstraníme z nich jádřince a nakrájíme je na měsíčky. Vlašské ořechy nasekáme nožem na hrubší kousky.
  3. krok3 V míse jablka promícháme s cukrem a přidáme ořechy. Vše z obou stran opečeme na teflonové pánvi bez tuku do zlatavé barvy.
  4. Na dresink nalijeme do mísy med, citronovou šťávu a balzamikový ocet. Metličkou směs vyšleháme a pozvolna přiléváme rostlinný olej. Ne příliš rychle, aby se dresink nesrazil (tzn. aby se nerozdělily tekutiny). Vyšlehaný dresink dochutíme solí.
  5. Všechny suroviny vložíme do mísy a zlehka promícháme s dresinkem. Podáváme se světlým pečivem.

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Restovaná zelenina

Restovaná zelenina

Můžeš použít i jinou zeleninu, dej, co máš. Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /20.12.11
Cizrna alá kuře na paprice

Cizrna alá kuře na paprice

Přítel i dcerka mají toto jídlo strašně rádi.

Ludmila Sedláková, Žďár nad Sázavou

...
Zdravě a chutně /14.06.13
Pažitková pomazánka

Pažitková pomazánka

Místo pažitky zkus jarní cibulku.

Libuše Teitová, Praha

Zdravě a chutně /05.04.16
Krůtí kostky v bulguru

Krůtí kostky v bulguru

Druh a množství použité zeleniny záleží jen na tvé chuti a fantazii.

Kristýna ...

Zdravě a chutně /05.11.16
Jarní mísa

Jarní mísa

Zdravá svačina či večeře.

Aneta Bartušková, 13 let, Bítovčice

Zdravě a chutně /03.12.12
Kapří polévka s hlívou ústřičnou

Kapří polévka s hlívou ústřičnou

Při porcování kapra jsme se naučili využívat hlavu a zbytky masa na přípravu výborné ...

Zdravě a chutně /13.05.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu