Ingredience
- 400 g čekanka
- 300 g celer řapíkatý
- 3 jablka
- 2 lžíce med
- 3 lžíce ocet balsamikový
- 120 ml (rostlinný) olej
- 2 lžíce ořechy vlašské
- 1/2 citrón
- 1 lžíce cukr krupice
- špetka sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Čekanku podélně přepůlíme a vyřízneme košťál. Poté ji nakrájíme šikmými řezy o síle přibližně 2 cm. Řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme na tenké šikmé plátky.
-
Jablka oloupeme, odstraníme z nich jádřince a nakrájíme je na měsíčky. Vlašské ořechy nasekáme nožem na hrubší kousky.
-
V míse jablka promícháme s cukrem a přidáme ořechy. Vše z obou stran opečeme na teflonové pánvi bez tuku do zlatavé barvy.
-
Na dresink nalijeme do mísy med, citronovou šťávu a balzamikový ocet. Metličkou směs vyšleháme a pozvolna přiléváme rostlinný olej. Ne příliš rychle, aby se dresink nesrazil (tzn. aby se nerozdělily tekutiny). Vyšlehaný dresink dochutíme solí.
-
Všechny suroviny vložíme do mísy a zlehka promícháme s dresinkem. Podáváme se světlým pečivem.