Reklama
Canelloni se třemi druhy sýrů a mangoldem
Fotogalerie:

Canelloni se třemi druhy sýrů a mangoldem

Lucie Blahová
Lucie Blahová
Slavičín
Pokud neseženeš mangold, použij čerstvý špenát.

Ingredience

  • 2 lžíce oleje
  • 700 g mangoldu
  • 1 najemno nakrájené červená cibule
  • 3 najemno nakrájené stroužky česneku
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 250 g cannelloni
  • 800 g krájených rajčat v plechovce
  • sůl, pepř, bazalka
  • 50 g najemno nastrouhaného parmezánu
  • 400 g ricotty
  • 100 g mozzarelly (třešinky nebo nakrájené na kousky)
  • 1 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

5–6

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Mangold omyjte, tuhé stonky vyřízněte a nakrájejte jej najemno. Troubu zapněte na 160 °C.

     

  2. V hluboké pánvi rozehřejte lžíci oleje a orestujte na něm cibuli. Jakmile zesklovatí, přidejte připravený mangold a  pár minut za občasného promíchání restujte, dokud mangold nezměkne. Pokud mangold pustí vodu, slijte ji a poté jej dejte do větší mísy, aby vychladnul.

  3. Na lžíci oleje orestujte česnek a bazalkové lístky, stačí 2–3 minutky. Poté vlijte rajčata, rajčatový protlak a vařte za občasného promíchání na mírném plameni 10 minut, aby omáčka zhoustla. Dle chuti ji osolte a opepřete. Cca 250 ml této omáčky rozetřete na dno velké zapékací mísy.

  4. K vychladlému mangoldu přidejte všechny druhy sýra a vejce a pořádně vše promíchejte. Náplň osolte a opepřete a pomocí cukrářského sáčku (mozzarellu nakrájejte opravdu na malé kousky, jinak vám sáček ucpe) jí naplňte těstoviny.Těstoviny vyskládejte do nachystané zapékací misky  přelijte je zbytkem rajčatové omáčky.Dejte péct do trouby na cca 30-40 minut, během kterých těstoviny změknou.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečený ředkvičkový salát

Pečený ředkvičkový salát

Ředkvičky jsem se naučila připravovat na různé způsoby, pěstuji je ...
Zdravě a chutně /24.03.15
Losos se salsou

Losos se salsou

Losos je nenáročný na přípravu.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /02.06.13
Penne s olivami

Penne s olivami

Jsou moc dobré teplé, ale dají se podávat i jako salát zastudena. 

Jitka ...

Zdravě a chutně /01.02.17
Kopřivový špenát

Kopřivový špenát

Podáváme s brambory a volským okem.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Zdravě a chutně /31.03.14
Cizrnový salát

Cizrnový salát

Ráda zkouším nové recepty a hlavně ty na lehká a zdravá jídla. V poslední době jsem ...
Zdravě a chutně /12.01.09
Pikantní hruškový salát s kuřecím masem

Pikantní hruškový salát s kuřecím masem

Zajímavá směs grilovaného kuřecího masa, hrušek a pikantního dresinku.

Pavel ...

Zdravě a chutně /04.09.14
 

Nejnovější

Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký Tereza Mrowiecová, Karviná
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /30.10.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama