Reklama
Canelloni se třemi druhy sýrů a mangoldem
Fotogalerie:

Canelloni se třemi druhy sýrů a mangoldem

Lucie Blahová
Lucie Blahová
Slavičín
Pokud neseženeš mangold, použij čerstvý špenát.

Ingredience

  • 2 lžíce oleje
  • 700 g mangoldu
  • 1 najemno nakrájené červená cibule
  • 3 najemno nakrájené stroužky česneku
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 250 g cannelloni
  • 800 g krájených rajčat v plechovce
  • sůl, pepř, bazalka
  • 50 g najemno nastrouhaného parmezánu
  • 400 g ricotty
  • 100 g mozzarelly (třešinky nebo nakrájené na kousky)
  • 1 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

5–6

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Mangold omyjte, tuhé stonky vyřízněte a nakrájejte jej najemno. Troubu zapněte na 160 °C.

     

  2. V hluboké pánvi rozehřejte lžíci oleje a orestujte na něm cibuli. Jakmile zesklovatí, přidejte připravený mangold a  pár minut za občasného promíchání restujte, dokud mangold nezměkne. Pokud mangold pustí vodu, slijte ji a poté jej dejte do větší mísy, aby vychladnul.

  3. Na lžíci oleje orestujte česnek a bazalkové lístky, stačí 2–3 minutky. Poté vlijte rajčata, rajčatový protlak a vařte za občasného promíchání na mírném plameni 10 minut, aby omáčka zhoustla. Dle chuti ji osolte a opepřete. Cca 250 ml této omáčky rozetřete na dno velké zapékací mísy.

  4. K vychladlému mangoldu přidejte všechny druhy sýra a vejce a pořádně vše promíchejte. Náplň osolte a opepřete a pomocí cukrářského sáčku (mozzarellu nakrájejte opravdu na malé kousky, jinak vám sáček ucpe) jí naplňte těstoviny.Těstoviny vyskládejte do nachystané zapékací misky  přelijte je zbytkem rajčatové omáčky.Dejte péct do trouby na cca 30-40 minut, během kterých těstoviny změknou.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polévka Lux z rajčat

Polévka Lux z rajčat

Polévka inspirovaná rautem ve vícehvězdičkovém hotelu. Je to neobvyklá domácí varianta...
Zdravě a chutně /15.12.08
Zapečené kedlubny

Zapečené kedlubny

Po tomhle jídle tě žaludek určitě tlačit nebude. Podávej posypané čerstvými ...

Zdravě a chutně /17.12.12
Kuře se salsou z avokáda

Kuře se salsou z avokáda

Mám malou dcerku, a proto jsem vaření přizpůsobila tomu, aby mohla jíst všechna jídla ...
Zdravě a chutně /08.09.14
Pohanková polévka

Pohanková polévka

Polévka vonící česnekem a majoránkou obsahuje kromě zdravé pohanky, také mrkev, celer a...
Zdravě a chutně /17.04.17
Pečená rajská polévka

Pečená rajská polévka

Má výraznější chuť než klasická rajská polévka. Podávej ji s opečenými ...

Zdravě a chutně /02.01.15
Candát na zelenině

Candát na zelenině

Candát je skvělá ryba, jen ji tepelnou úpravou nezkazit!
Lenka Řezbová, Milevsko
Zdravě a chutně /04.08.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu