Podobným způsobem připravíš i jiné ryby.
Květa Kroupová, Praha
Ingredience
- 6 porcí candát
- trocha soli, pepře, mletého kmínu a červené papriky
- 3 lžíce olej
- 50 g máslo
- 150 g eidam
- 2 vejce
- 100 ml mléko
- 1 tavený sýr
- 2 řapíky celeru
- 1/2 kapie
- 1/2 cibule
- 5 cm pórek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Čisté a osušené rybí porce posolíme, okořeníme pepřem, kmínem i paprikou. Osmažíme zprudka z obou stran na másle s olejem a přendáme do pekáčku.
-
Smícháme nastrouhaný sýr s vejci, mlékem, taveným sýrem a nadrobno nakrájenou zeleninou. Touto hmotou zalijeme porce candáta a dáme zapéct do trouby, dokud se nevytvoří kůrka.