Reklama
Candát pečený na másle
Fotogalerie:

Candát pečený na másle

Otto Plášek
Otto Plášek
Brno

Rychlý, jednoduchý a chuťově vyvážený recept.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 2 filety (400g) candát obecný
  • 100 g máslo
  • dle chuti a potřeby hladká mouka
  • čerstvě mletý pepř čtyř barev, sůl, olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Filety candáta i s dobře očištěnou kůží naporcujeme. Každou porci lehce nařízneme tak, aby došlo k pouze k proříznutí kůže (ryba se nám nebude při opékání kroutit). Z druhé strany porce nebojácně osolíme a opepříme a jen lehce pokapeme olivovým olejem.

  2. Do rozehřáté steakové pánve si dáme trochu olivového oleje a kus másla. Mezitím nasolenou, opepřenou a dobře osušenou rybu ze strany kůže lehce obalíme v hladké mouce a okamžitě vkládáme do rozpuštěného másla. Opékáme kůží dolů do křupava. Dle tloušťky filetu buďto po opečení kůže ještě obrátíme – pokud je filet tenký, není to potřeba. Kůže nám rybu dobře „podrží“ vcelku a je lahodně křupavá.

  3. Vhodnou přílohou je bramborová kaše obohacena vmíchanou hrstí najemno nasekané plocholisté petrželové natě s pár lístky čerstvého libečku.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstovinový s tuňákem

Těstovinový s tuňákem

Chutná mi, protože je to zdravá, rychlá a jednoduchá večeře. Jana Motlová, Kralupy...
Zdravě a chutně /09.11.08
Roštěnky s jarní zeleninou

Roštěnky s jarní zeleninou

Můj přítel je velký příznivec masa. Preferuje maso červené, které prý dodává sílu ...
Zdravě a chutně /26.04.13
Salát „Tajemství“

Salát „Tajemství“

Neboj se a vyzkoušej můj neobvyklý salát.
Irena Ivanová, Ostrava-Poruba
Zdravě a chutně /09.07.12
Směs pohanky s cizrnou

Směs pohanky s cizrnou

Rychlé, levné a hlavně bezlepkové jídlo.
Tereza Špičáková, Zvěřínek
Zdravě a chutně /22.09.09
Kuře na kyselém zelí

Kuře na kyselém zelí

Rychlý a výborný oběd pro milovníky kuřete, zelí a brambor.

Zuzana Kuzníková, Orlová...

Zdravě a chutně /06.09.12
Pikantní lilek

Pikantní lilek

Oblíbila jsem si lilek, dá se připravovat na mnoho způsobů. Nevařím podle kuchařských ...
Zdravě a chutně /04.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu