Existuje mnoho receptů na salát Ceasar, já ho připravuji tímto způsobem. Olej používám olivový nebo konopný.
Alena Dražková, Most
Ingredience
- 1 římský salát
- 1 ančovička
- 1 lžíce francouzské hořčice
- 2 stroužky česneku
- šťáva z 1/2 citronu
- špetka soli
- 4 lžíce majolky
- 60 g parmazánu
- 4 plátky toastového chleba
- 150 g kuřecích prsou
- špetka barevného pepře
- 1 lžíce oleje
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Salát rozdělíme na listy, omyjeme a necháme okapat. V misce utřeme ančovičku s francouzskou hořčicí, rozmačkaným stroužkem česneku a citronovou šťávou. Trochu osolíme, přidáme majolku a promícháme. Polovinu parmazánu nastrouháme najemno a přidáme do dresinku.
-
Kuřecí maso osolíme a okořeníme barevným pepřem. Opečeme je zprudka na pánvi z obou stran, vyjmeme a necháme stranou. Do pánve přidáme trochu oleje, na kousky nakrájený druhý stroužek česneku a na kostičky nakrájený toastový chléb, který opečeme dozlatova.
-
Okapaný salát natrháme na kousky a ve větší míse promícháme s dresinkem. Opečené kuřecí maso nakrájíme na proužky. Na jednotlivé porce salátu rozložíme maso, opečené krutony a posypeme zbylým nastrouhaným parmazánem.