Reklama
Bylinkový kapr s brokolicí
Fotogalerie:

Bylinkový kapr s brokolicí

Květa Šindelářová

Praha
Skutečná delikatesa z naší oblíbené české ryby. Je mnohem lepší než obyčejný řízek.
Květa Šindelářová, Praha

Ingredience

  • 6 porcí kapr
  • z 1 citronu citronová šťáva
  • 1 lžička pažitka
  • 1 lžička petržel nať
  • 1 lžička bazalka
  • 1 lžička tymián
  • 1 lžička koření provensálské
  • 1 žloutek
  • špetka sůl
  • 100 g mouka polohrubá
  • 1 lžička paprika červená
  • 2 lžíce olej
  • dle potřeby máslo
  • 1 brokolice
  • 100 g sýr strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Porce kapra omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme chvíli v chladu odpočinout.
  2. Mezitím si připravíme bylinkovou směs: smícháme všechny bylinky dohromady (čerstvé nasekáme najemno, sušené hodně rozdrtíme). V hlubokém talíři důkladně rozšleháme žloutek.
  3. Rybí porce osolíme, potřeme žloutkem, vydatně posypeme bylinkami a obalíme v mouce smíchané s červenou paprikou.
  4. Smažíme v rozehřátém oleji. Krátce před dosmažením položíme na každou porci ryby kousek másla.
  5. Podáváme s vařenou brokolicí pokapanou máslem a sypeme sýrem.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sójové maso v karí omáčce

Sójové maso v karí omáčce

Podáváme s pohankou. Anna Stočková, Brno
Zdravě a chutně /17.08.16
Pangas na lůžku ze zeleniny

Pangas na lůžku ze zeleniny

Tento recept vyhrál u celé rodiny.
Lucie Polzerová, Hradec Králové
Zdravě a chutně /23.12.11
Kapr s rýží a paprikovou omáčkou

Kapr s rýží a paprikovou omáčkou

Nezvyklá kombinace ryby, omáčky a rýže tě překvapí.

Lenka Bukáčková, Žďár nad ...

Zdravě a chutně /12.09.14
Sójové ražniči

Sójové ražniči

Podáváme s oblíbeným dresinkem.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /26.01.16
Karbanátky z čočky a ořechů

Karbanátky z čočky a ořechů

Daniela Moravcová, Holešov

Zdravě a chutně /23.11.17
Cukeťáky se zeleninovým salátem

Cukeťáky se zeleninovým salátem

Zdravé, jemné, nenáročné na přípravu. Oblíbená pochoutka u nás doma.

Helena ...

Zdravě a chutně /22.09.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu