Reklama
Bylinkový kapr s brokolicí
Fotogalerie:

Bylinkový kapr s brokolicí

Květa Šindelářová

Praha
Skutečná delikatesa z naší oblíbené české ryby. Je mnohem lepší než obyčejný řízek.
Květa Šindelářová, Praha

Ingredience

  • 6 porcí kapr
  • z 1 citronu citronová šťáva
  • 1 lžička pažitka
  • 1 lžička petržel nať
  • 1 lžička bazalka
  • 1 lžička tymián
  • 1 lžička koření provensálské
  • 1 žloutek
  • špetka sůl
  • 100 g mouka polohrubá
  • 1 lžička paprika červená
  • 2 lžíce olej
  • dle potřeby máslo
  • 1 brokolice
  • 100 g sýr strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Porce kapra omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme chvíli v chladu odpočinout.
  2. Mezitím si připravíme bylinkovou směs: smícháme všechny bylinky dohromady (čerstvé nasekáme najemno, sušené hodně rozdrtíme). V hlubokém talíři důkladně rozšleháme žloutek.
  3. Rybí porce osolíme, potřeme žloutkem, vydatně posypeme bylinkami a obalíme v mouce smíchané s červenou paprikou.
  4. Smažíme v rozehřátém oleji. Krátce před dosmažením položíme na každou porci ryby kousek másla.
  5. Podáváme s vařenou brokolicí pokapanou máslem a sypeme sýrem.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečené zelí

Pečené zelí

Kdo ho ochutnal, ten si liboval. Jiřina Pujarová, Klatovy
Zdravě a chutně /02.02.10
Čočkovo-zeleninová polévka

Čočkovo-zeleninová polévka

Naše oblíbená rychlovka, která je chutná a zasytí.
Eva Krojová, Trnová
Zdravě a chutně /14.06.11
Jogurtový koktejl

Jogurtový koktejl

Dělám ho pro svého malého synka a moc mu chutná.

Martina Nečasová, Rosice u Chrasti

Zdravě a chutně /02.06.13
Závitek s kozím sýrem

Závitek s kozím sýrem

Nejlepší přílohou je  salát Coleslaw.

Andrea Jílková, Polička

Zdravě a chutně /19.05.15
Tilápie s baby špenátem a nivovou omáčkou

Tilápie s baby špenátem a nivovou omáčkou

Výborný lehký oběd, při kterém nic nezbyde.

Hana Ryčlová, Zvoleněves

Zdravě a chutně /18.09.12
Zapečená čekanka

Zapečená čekanka

Čekanku jsme u nás bohužel zatím nedokázali dostatečně ocenit, přitom je chutná ...

Zdravě a chutně /01.03.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu