Díky koření jsou báječně voňavé.
Renata Vlasáková, Slavonice
Ingredience
- 500 g mleté maso
- 1 vejce
- 1 cibule
- 3-4 stroužky česnek
- 1 lžíce polotučná hořčice
- 1 lžička mletá paprika
- 1,5 lžičky provensálské koření
- sůl a pepř podle chuti
- olej na grilování
- Salát:
- 6 ks rajčata
- 1 šalotka
- 1/2 svazku koriandr
- 1 nakládaná paprička jalapenos
- šťáva z 1/2 citronu
- špetka soli
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mleté maso smícháme s vejcem, nadrobno pokrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, hořčicí, mletou paprikou, provensálským kořením a ochutíme solí a pepřem. Směs promícháme a necháme chvíli v chladu odležet.
-
Zatím nakrájíme nadrobno rajčata a šalotku. Najemno posekáme lístky koriandru a papričku jalapeños. Vše promícháme a ochutíme citronovou šťávou a solí.
-
Ze směsi tvoříme placičky, které grilujeme z obou stran.
Tip redakce
Pokud je směs na placičky příliš řidká, zahusti ji podle potřeby strouhankou. Grilovat se dá také na speciální grilovací pánvi, jen je třeba použít dostatečné množství oleje.