Reklama
Bylinkové placičky s rajčatovým salátem
Fotogalerie:

Bylinkové placičky s rajčatovým salátem

Renata Vlasáková

Slavonice

Díky koření jsou báječně voňavé.

Renata Vlasáková, Slavonice

Ingredience

  • 500 g mleté maso
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • 3-4 stroužky česnek
  • 1 lžíce polotučná hořčice
  • 1 lžička mletá paprika
  • 1,5 lžičky provensálské koření
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na grilování
  • Salát:
  • 6 ks rajčata
  • 1 šalotka
  • 1/2 svazku koriandr
  • 1 nakládaná paprička jalapenos
  • šťáva z 1/2 citronu
  • špetka soli

Doba přípravy

Počet porcí

4-5

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Mleté maso smícháme s vejcem, nadrobno pokrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, hořčicí, mletou paprikou, provensálským kořením a ochutíme solí a pepřem. Směs promícháme a necháme chvíli v chladu odležet.

  2. Zatím nakrájíme nadrobno rajčata a šalotku. Najemno posekáme lístky koriandru a papričku jalapeños. Vše  promícháme a ochutíme citronovou šťávou a solí.

  3. Ze směsi tvoříme placičky, které grilujeme z obou stran.

Tip redakce

Pokud je směs na placičky příliš řidká, zahusti ji podle potřeby strouhankou. Grilovat se dá také na speciální grilovací pánvi, jen je třeba použít dostatečné množství oleje.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí plátek s grilovanými rajčaty

Kuřecí plátek s grilovanými rajčaty

Nemám zahradu, terasu, a dokonce ani balkon a tak si dělám masíčko alespoň na grilovací ...
Zdravě a chutně /08.03.13
Zadělávané sójové kostky

Zadělávané sójové kostky

Po masových dnech přijde vhod sója.

Petra Slováčková, Dolní Jasenka

Zdravě a chutně /29.01.14
Zeleninové karí s tofu a rýží

Zeleninové karí s tofu a rýží

Rozhodně nepatříme k lidem, kteří musí denně dostat svou porci masa. Zelenina je také ...
Zdravě a chutně /14.06.11
Cizrnová kaše s balkánským sýrem

Cizrnová kaše s balkánským sýrem

Uvař si ji, určitě nebudeš litovat.

Markéta Zimmermannová, Havlíčkův Brod

Zdravě a chutně /06.02.15
Pangasius z přístavní krčmy

Pangasius z přístavní krčmy

Rybička schovaná v těstíčku mile překvapí.
Blanka Hrabětová,
Roudnice nad Labem
...
Zdravě a chutně /08.12.10
Pohankové knedlíky z kefíru

Pohankové knedlíky z kefíru

Po nich ti těžko určitě nebude.
Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /27.12.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu