Reklama
Bylinkové krokety s jogurtovo-zeleninovým dipem
Fotogalerie:

Bylinkové krokety s jogurtovo-zeleninovým dipem

Aneta Chmelíčková
Aneta Chmelíčková
Letohrad

Skvěle se hodí i jako příloha k veškerým druhům masa.

Anna Chmelíčková, Letohrad

Ingredience

  • 750 g brambory
  • 1 lžíce provensálské koření
  • 1 lžíce máslo
  • 1 vejce
  • na obalení strouhanka
  • špetka sůl, pepř
  • 300 g bílý jogurt
  • půlka salátová okurka
  • 2 rajče
  • 1 paprika
  • 1 stroužek česnek
  • špetka sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Oloupeme brambory a vaříme je 15 minut. Poté brambory rozšťoucháme, přidáme lžíci másla a provensálské koření. Z vystydlých šťouchaných brambor tvarujeme kuličky ve tvaru kroket. Kuličky obalíme ve vajíčku a strouhance a smažíme je dozlatova.

  2. Připravíme si bílý jogurt, do kterého najemno nastrouháme okurku, přidáme všechnu zeleninu nakrájenou také najemno a prolisovaný česnek. Dip dochutíme solí a pepřem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sójové plátky ve slanině

Sójové plátky ve slanině

Jsou moc dobré a levnější než maso. Eva MIšková, Petrov 
Zdravě a chutně /26.07.16
Sváteční polévka s bílým vínem

Sváteční polévka s bílým vínem

Bez dobré polévky si nedovedu představit správné Vánoce. Chutná mi z rybího filé a ...
Zdravě a chutně /22.12.13
Citrónové brambory

Citrónové brambory

Osvěžující příloha k rybě nebo kuřecímu masu.

Lucie Strakošová, Trnávka

Zdravě a chutně /11.03.12
Houbová frittata

Houbová frittata

Lahůdkové droždí koupíš  v Country Life.

Petra Zachovská, Lomnice nad ...

Zdravě a chutně /28.08.17
Kuřecí maso s tofu

Kuřecí maso s tofu

Chceš-li si dopřát labužnický zážitek, určitě zkus tento recept.
Hana Kupková, ...
Zdravě a chutně /22.09.09
Pangasius na kardamomu

Pangasius na kardamomu

Voňavé koření dodá rybě správnou chuť.
Jana Šrámčíková, Ostrava
Zdravě a chutně /18.12.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu