Reklama
Bylinková rajčata
Fotogalerie:

Bylinková rajčata

Jindřiška Chvojková

Příbram

Když potřebuješ zužitkovat úrodu.

Jindřiška Chvojková, Příbram

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 kg vyzrálá rajčata
  • 2 lžíce balsamiko
  • 8 lžič olivový olej
  • 1/2 lžičky sůl
  • 1/2 lžičky pepř
  • 2 plné lžíce posekané bylinky (tymián, bazalka, oregano, libeček, petrželka)
  • 4 menší bageta
  • 4 lžíce máslo
  • trocha bylinková sůl
  • 2–3 stroužky česnek
  • 2 snítky libeček

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Rajčata omyjeme a podélně nakrájíme. Pokud jsou velká, překrojíme je na čtvrtiny.

  2. Balsamico prošleháme s olivovým olejem, solí, čerstvě mletým pepřem a jemně posekanými bylinkami. Do této směsi vložíme rajčata a dobře promícháme.

  3. Rozložíme je na plech vyložený silnějším alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut.

  4. Mezitím nakrájíme bagety, máslo rozpustíme, smícháme je s bylinkovou solí, prolisovaným česnekem a nadrobno pokrájeným libečkem.

  5. Do této směsi namáčíme plátky bagety, vyrovnáme na plech a asi 10 minut před dopečením rajčat vložíme společně do trouby.

  6. Opečené bagetky podáváme s bylinkovými rajčaty.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kadeřavý salát s mozzarellou

Kadeřavý salát s mozzarellou

Výborně chutná k bílému vínu. Ivana Černá, Praha
Zdravě a chutně /30.12.12
Polévka s knedlíčky

Polévka s knedlíčky

Na polévky si doma potrpíme, třeba nedělní oběd by bez ní nemohl být.

Kateřina ...

Zdravě a chutně /14.03.16
Červená čočka s fazolkami  a polentou

Červená čočka s fazolkami a polentou

Polentu jsme si velmi oblíbili, nabízí bezpočet kombinací.

Šárka Plchová, Brno

Zdravě a chutně /04.06.14
Lososové závitky s pažitkovým krémem

Lososové závitky s pažitkovým krémem

Filety musí být bez kůže.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /12.07.14
Grilovaný pangasius na domácím špeku a bylinkách

Grilovaný pangasius na domácím špeku a bylinkách

Zkus tuto sladkovodní rybu, která se chová v deltě Mekongu a jistě neprohloupíš.

...

Zdravě a chutně /21.07.13
Mozzarellové carpaccio s ananasem

Mozzarellové carpaccio s ananasem

Tato snídaně tě opravdu nastartuje na celý den. Nejvíc si pochutnáš, pokud přidáš ...
Zdravě a chutně /03.06.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu