Když potřebuješ zužitkovat úrodu.
Jindřiška Chvojková, Příbram
Ingredience
- Ingredience
- 1 kg vyzrálá rajčata
- 2 lžíce balsamiko
- 8 lžič olivový olej
- 1/2 lžičky sůl
- 1/2 lžičky pepř
- 2 plné lžíce posekané bylinky (tymián, bazalka, oregano, libeček, petrželka)
- 4 menší bageta
- 4 lžíce máslo
- trocha bylinková sůl
- 2–3 stroužky česnek
- 2 snítky libeček
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rajčata omyjeme a podélně nakrájíme. Pokud jsou velká, překrojíme je na čtvrtiny.
-
Balsamico prošleháme s olivovým olejem, solí, čerstvě mletým pepřem a jemně posekanými bylinkami. Do této směsi vložíme rajčata a dobře promícháme.
-
Rozložíme je na plech vyložený silnějším alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut.
-
Mezitím nakrájíme bagety, máslo rozpustíme, smícháme je s bylinkovou solí, prolisovaným česnekem a nadrobno pokrájeným libečkem.
-
Do této směsi namáčíme plátky bagety, vyrovnáme na plech a asi 10 minut před dopečením rajčat vložíme společně do trouby.
-
Opečené bagetky podáváme s bylinkovými rajčaty.