Reklama
Bylinková polévka s vločkami
Fotogalerie:

Bylinková polévka s vločkami

Marcela Irisová

Olomouc
Opražené ovesné vločky oživené chutí bylinek – tato polévka je nejen velmi chutná, ale i zdravá.
Marcela Irisová, Olomouc

Ingredience

  • 2–3 šálky vločky ovesné
  • 2 lžíce olej
  • 1 kostka bujón zeleninový
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžička vegeta bylinková
  • 3 hrsti bylinky zelené
  • 4 vejce
  • 200 ml smetana zakysaná

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji či na másle opražíme ovesné vločky (pozor, je nutné stále míchat, rychle se připalují). Zalijeme je 1,5 l vody a přivedeme k varu.
  2. Po 15 minutách přidáme kostku zeleninového bujonu, podle chuti osolíme a opepříme. Kdo má rád, může přidat i bylinkovou vegetu.
  3. Do vroucí polévky vklepneme čtyři celá vejce. Nemícháme, měla by zůstat v celku. Když jsou vejce uvařená, přidáme do polévky opláchnuté a posekané bylinky (např. petrželka, pažitka, kopr, majoránka, libeček, mladé lístky kopřivy ad.), ještě necháme přejít varem.
  4. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a podáváme.

    TIP:  Zakysanou smetanu můžeme nahradit bílým jogurtem.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vitaminový chléb

Vitaminový chléb

Kdo nemá rád tuňáka, udělá pomazánku s česnekem. Andrea Jílková, Polička
Zdravě a chutně /07.02.15
Kuře s mrkví a hráškem

Kuře s mrkví a hráškem

Toto jídlo je jednoduché a velmi chutné. Ani po něm neztloustneš.
Kateřina ...
Zdravě a chutně /03.11.08
Ředkvičkovo-šunková pomazánka

Ředkvičkovo-šunková pomazánka

Rychlá a bez zbytečných kalorií.

Helena Macková, Vsetín

Zdravě a chutně /13.11.12
Pohankové sušenky

Pohankové sušenky

Tyto sušenky jsou skutečně výborným bezlepkovým mlsáním.
Iva Šímová, Čáslavice ...
Zdravě a chutně /19.03.10
Barevná frittata

Barevná frittata

Můžeš použít jakoukoliv zeleninu, maso nebo sýr.

Jana Novotná, Plzeň

Zdravě a chutně /15.03.16
Polévka Lux z rajčat

Polévka Lux z rajčat

Polévka inspirovaná rautem ve vícehvězdičkovém hotelu. Je to neobvyklá domácí varianta...
Zdravě a chutně /15.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu