Tento recept chutná i těm, co na saláty příliš nejsou.
Veronika Poláčková, Mýto
Ingredience
- 125 ml suchý bulgur
- 120 g baby mrkev
- 4 rajčata
- 120 g kukuřičná zrna
- 1/3 ledový salát
- 1/2 salátová okurka
- dle chuti čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce citrónová šťáva
- dle chuti sůl
- olivový olej
- 150 g nahrubo strouhaný sýr gouda
- 160 g sterilovaný tuňák
- čerstvá bazalka na ozdobu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Dle návodu na sáčku si připravíme 125 ml suchého bulguru a necháme ho vychladnout.
-
Do větší misky si dáme na kousky nakrájenou baby mrkev, rajčata, ledový salát, okurku, dále přidáme kukuřici, strouhanou goudu a vychladlý bulgur.
-
V mističce si připravíme zálivku – čerstvě mletý pepř, sůl, olivový olej, citrónovou šťávu a vše prošleháme vidličkou. Zálivku nalijeme do misky k salátu a vše promícháme.
-
Promíchaný salát servírujeme na talíř, kde ho ozdobíme tuňákem a čerstvou bazalkou.
Podáváme s rozpečenými bagetkami.