Reklama
Bulgur zapečený s robi masem
Fotogalerie:

Bulgur zapečený s robi masem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Robi maso lze zaměnit za tofu, šmakouna či kuřecí maso.

  Lucie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • 1 balení robi maso
  • 1 lžíce olej
  • trocha červené papriky
  • trocha sójové omáčky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 200 g bulgur (lze nahradit kuskusem)
  • 2 bobkové listy
  • 1 brokolice
  • 2 cibule
  • 6 stroužků čssnek
  • 3 vejce
  • trocha rozmarýnu a oregana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme si robi maso: nakrájíme ho na malé kostky‚ dáme do mísy spolu se lžící oleje‚ paprikou, sójovou omáčkou‚ solí a pepřem a necháme alespoň 30 minut marinovat.

  2. Bulgur zalijeme 700 ml vody‚ přidáme sůl a bobkové listy a vaříme, dokud se všechna voda nevypaří. Pak ho scedíme‚ vyjmeme bobkové listy a dáme do velké mísy. Zvlášť si uvaříme brokolici.

  3. K bulguru přidáme nadrobno nakrájenou cibuli spolu s utřeným česnekem a nadrobno nakrájenou brokolicí. Poté přidáme robi maso‚ žloutky‚ rozmarýn a oregano. Promícháme. Na závěr do nákypu zapracujeme sníh z bílků. 

  4. Pekáček vyložíme pečicím papírem a nákyp na něj rovnoměrně rozetřeme. Povrch ještě poprášíme oreganem a paprikou. Pečeme při 190 °C 35 minut. Podáváme se zeleninou.

Pošli recept! 9/2013 (5.8.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Míchaný svěží salát

Míchaný svěží salát

Salát jíme denně, pěstujeme si svůj vlastní. Chutná skvěle! Hana Mertlíková,Cheb ...
Zdravě a chutně /06.08.08
Vločkové sušenky

Vločkové sušenky

Ovesné vločky prospívají trávení a to je o Vánocích aktuální. Tak mlsáme ...
Zdravě a chutně /12.11.08
Vajíčka plněná barevným krémem

Vajíčka plněná barevným krémem

Nejraději je podávám s bílým pečivem, ale každý může zvolit takové, které mu ...

Zdravě a chutně /31.03.17
Brambůrky plněné fetou

Brambůrky plněné fetou

Ráda zkouším nové recepty.

Linda Ševcová, Brno

Zdravě a chutně /17.02.13
Lahůdkový salát

Lahůdkový salát

Zeleninu můžeš obměňovat.

Hana Šátralová, Praha

Zdravě a chutně /12.12.12
Pangasius s rajčaty

Pangasius s rajčaty

Dlouho jsem si na rybě dokázala pochutnat, jen když byla v trojobalu a smažená. ...
Zdravě a chutně /24.11.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu