Reklama
Bulgur s tuňákem
Fotogalerie:

Bulgur s tuňákem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Dany Profkové z Litoměřic

Ingredience

  • 150 g bulguru
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 3 rajčata
  • 1 plechovka sterilované kukuřice
  • 1 salátová okurka
  • 1 hrst černých oliv bez pecky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • šťáva z 1/2 citronu
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 1–2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě
  • na ozdobu řeřicha

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Bulgur propláchneme vodou a povaříme ho v zeleninovém vývaru asi 10 minut.

  2. Přidáme na malé kousky pokrájená rajčata, okapanou sterilovanou kukuřici, na malé kostičky nakrájenou okurku a naplátkované olivy.

  3. Vše zakápneme olivovým olejem, citronovou šťávou, osolíme, opepříme a promícháme. Na jednotlivé porce rozložíme tuňáka a posypeme řeřichou. Podávat můžeme jak teplé, tak i vychlazené.

Pošli recept! - Speciál - Expres recepty (18.9.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hlíva zapečená se zeleninou

Hlíva zapečená se zeleninou

Dej si se mnou porci tohoto elixíru mládí. Milan Plch, Brno
Zdravě a chutně /22.01.09
Brokolicovo-květákové taštičky

Brokolicovo-květákové taštičky

Jíme rádi zeleninu.

Blanka Fejtová, Stará Huť

Zdravě a chutně /27.05.13
Kopřivové dobrodružství

Kopřivové dobrodružství

Jídlo se jí samostatně nebo s přílohou.

Iveta Zemková, Olšany u Prostějova

Zdravě a chutně /12.09.12
Bazalkový  losos

Bazalkový losos

Losos je křehký, nemusí se marinovat dlouho.

Svatava Hrčková, Vsetín

Zdravě a chutně /19.11.16
Losos s koprem

Losos s koprem

Věra Soukupová, Kunštát

Zdravě a chutně /21.07.18
Čočka se zeleninou

Čočka se zeleninou

Zdeněk Pavlíček,

Šumperk

Zdravě a chutně /01.01.18
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama