Reklama
Reklama
Bulgur s kedlubnou a fenyklem
Fotogalerie:

Bulgur s kedlubnou a fenyklem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Jiřiny Vodičkové z Říčan

Ingredience

  • 120  g bulguru
  • 300 ml drůbežího vývaru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 kedlubny
  • 1 fenykl
  • 1 červená paprika
  • trocha soli a pepře
  • 1 malá konzerva kukuřice
  • 50  g lístků baby špenátu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Bulgur zalijeme drůbežím vývarem, přivedeme k varu, 10 minut povaříme a zakrytý necháme dojít.

  2. Zatím si na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené kedlubny, na nudličky nakrájený fenykl a na malé kousky nakrájenou papriku.

  3. Vše opékáme asi 10 minut, směs dochutíme solí, pepřem a pak vmícháme kukuřici a lístky špenátu. Pár si jich ponecháme stranou na ozdobu.

  4. Zeleninovou směs promícháme s hotovým bulgurem a porce ozdobíme čerstvým špenátem a výhonky z fenyklu.

Pošli recept! 4/2018 (2.3.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ovesné karbanátky s těstovinovým salátem

Ovesné karbanátky s těstovinovým salátem

Spoustu vitaminů, vlákniny a dalších látek ti dodá tato pochoutka. Hana Kupková, ...
Zdravě a chutně /23.07.10
Květáková polévka se sýrem

Květáková polévka se sýrem

Semínka dávám dýňová nebo slunečnicová.

Líba Kučerová, Beroun

Zdravě a chutně /09.05.17
Čočkovo-rýžový salát

Čočkovo-rýžový salát

Dopřej si vynikající lehkou večeři.
Martin Blahoš, Sokolov
Zdravě a chutně /31.01.13
Okurkové  špalíčky s pěnou

Okurkové špalíčky s pěnou

Lehounká večeře nebo předkrm? Já okurkové špalíčky využívám na oba způsoby. 
...
Zdravě a chutně /06.08.08
Kuskus s červenou čočkou

Kuskus s červenou čočkou

Jednoduché, dobré, zdravé.

Iva Líbová, Praha

Zdravě a chutně /26.12.13
Grilovaný salát

Grilovaný salát

Výborná příloha ke grilovanému masu.

Lucie Strakošová, Trnávka

Zdravě a chutně /26.08.15
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama