Reklama
Brynzové halušky
Fotogalerie:

Brynzové halušky

Lenka Weissová

Sušice
Nejraději si vaříme halušky svoje, domácí.
Lenka Weissová, Sušice

Ingredience

  • 750 g brambory
  • trocha sůl
  • 250 g mouka hladká
  • 250 g brynza
  • 150 g slanina anglická
  • 3 lžíce olej
  • trocha smetana zakysaná

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory nastrouháme najemno, přidáme sůl, mouku a zamícháme. Těsto protlačíme přes síto na halušky do vroucí osolené vody.
  2. Vaříme 5 minut, až halušky vyplavou. Scedíme a propláchneme studenou vodou. Promícháme halušky s brynzou a na talířích je pak ještě sypeme rozškvařenou slaninou. Brynzu lze vylepšit zakysanou smetanou.

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečená treska se špenátem

Zapečená treska se špenátem

Ryby se snažím zařazovat do jídelníčku co nejčastěji. Petra Šiklová, Trutnov
Zdravě a chutně /04.05.14
Kuřecí se zeleninou a pohankou

Kuřecí se zeleninou a pohankou

Rychlá teplá večeře.

Lucie Londa, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /11.08.14
Hráškové rizoto s chřestem

Hráškové rizoto s chřestem

Zdravá, téměř dietní pochoutka.

Jana Fleková, Most

Zdravě a chutně /27.04.14
Pečená rajská polévka

Pečená rajská polévka

Má výraznější chuť než klasická rajská polévka. Podávej ji s opečenými ...

Zdravě a chutně /02.01.15
Pizza z listového těsta se smetanovou omáčkou a rukolou

Pizza z listového těsta se smetanovou omáčkou a rukolou

Z listového těsta se dají dělat v kuchyni mnohé dobroty.

Martina Měkutová Lednická, ...

Zdravě a chutně /21.02.13
Kuskus s vínem, jablky a hruškami

Kuskus s vínem, jablky a hruškami

Kuskus se dá jíst i nasladko, například s javorovým sirupem. Vynikající je i tato ...
Zdravě a chutně /04.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu