Výborný oběd, který se dá jíst i studený.
Dana Urbánová, Letovice
Ingredience
- Ingredience
- 1 brokolice
- 1 sáček rýže
- 6 vejce
- 1 hrnek mléko
- 1,5 naběračky kuřecí vývar
- 100 ml olej
- 1 cibule
- podle chuti sůl a pepř
- 250 g eidam
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brokolici očistíme‚ rozebereme na růžičky a povaříme. Mezitím si dáme uvařit rýži.
-
Ve větší míse rozšleháme 6 vajec s hrnkem mléka a asi 1–1‚5 naběračky kuřecího vývaru. Do směsi můžeme také přidat i najemno pokrájené kuřecí maso. Pak přilijeme olej a přidáme najemno nasekanou cibuli. Osolíme a opepříme a nakonec vmícháme rýži a nastrouhaný eidam.
-
Připravenou směs nalijeme do zapékací mísy a pečeme při 180 °C, dokud neztuhne. Nákyp podáváme se zeleninou.