Reklama
Brokolicový nákyp
Fotogalerie:

Brokolicový nákyp

Dana Urbánová
Dana Urbánová
Letovice

Výborný oběd, který se dá jíst i studený.

Dana Urbánová, Letovice

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 brokolice
  • 1 sáček rýže
  • 6 vejce
  • 1 hrnek mléko
  • 1,5 naběračky kuřecí vývar
  • 100 ml olej
  • 1 cibule
  • podle chuti sůl a pepř
  • 250 g eidam

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Brokolici očistíme‚ rozebereme na růžičky a povaříme. Mezitím si dáme uvařit rýži.

  2. Ve větší míse rozšleháme 6 vajec s hrnkem mléka a asi 1–1‚5 naběračky kuřecího vývaru. Do směsi můžeme také přidat i najemno pokrájené kuřecí maso. Pak přilijeme olej a přidáme najemno nasekanou cibuli. Osolíme a opepříme a nakonec vmícháme rýži a nastrouhaný eidam.

  3. Připravenou směs nalijeme do zapékací mísy a pečeme při 180 °C, dokud neztuhne. Nákyp podáváme se zeleninou.

Pošli recept! 6/2012 (7.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí sýr

Domácí sýr

Je úžasné vyrobit si vlastní kus sýra. Jan Kreuter, Holice
Zdravě a chutně /02.09.08
Tzatziky s bagetkami

Tzatziky s bagetkami

Hodí se i jako pohoštění k vínečku. 

Andrea Jílková, Polička

Zdravě a chutně /27.07.16
Zeleninové ragú

Zeleninové ragú

Svetlana Kravchenko, Ostrava

Zdravě a chutně /12.08.18
Plněná kulatá cuketa

Plněná kulatá cuketa

Lehký, chutný oběd.

Anna Šušláková, Most

Zdravě a chutně /05.06.13
Kuskus se zeleninou a jogurtovým dipem

Kuskus se zeleninou a jogurtovým dipem

Tento recept je u nás velmi oblíbeny a dáváme si ho většinou na večeři.

Lucie ...

Zdravě a chutně /20.06.13
Zeleninová rýže

Zeleninová rýže

Rizoto je rychlé, levné, chutné a hlavně zdravé!

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /20.09.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu