Jíme rádi zeleninu.
Blanka Fejtová, Stará Huť
Ingredience
- Ingredience
- 1/2 květák
- 1/2 brokolice
- 1 hermelín
- 1 mrkev
- 250 g tvrdý sýr
- 5 vejce (4 do směsi, 1 na potření)
- trocha vegeta a pepř
- 1 sušená celerová a libečková nať
- špetka muškátový květ
- 1 listové těsto
- 1 tavený sýr
- 1 lučina
- 1 zakysaná smetana
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V osolené vodě povaříme polovinu květáku. Po chvíli přidáme brokolici a vše uvaříme ji doměkka. Necháme vychladnout.
-
Nastrouháme sýr, pokrájíme hermelín a smícháme je s vejci a kořením. Přidáme pokrájený květák a brokolici (od každého odložíme šest růžiček na zdobení).
-
Těsto rozválíme na plát. Rozkrájíme je na šest čtverečků, přendáme je na plech a naplníme směsí. Zabalíme je a potřeme rozšlehaným vejcem. Upečeme dorůžova.
-
Připravíme si omáčku. Mrkev nastrouháme nahrubo a uvaříme ve vodě, přidáme lučinu, tavený sýr a smetanu. Dochutíme vegetou. Taštičky přelijeme omáčkou a ozdobíme růžičkami květáku a brokolice.