Reklama
Brokolicová sekaná
Fotogalerie:

Brokolicová sekaná

Zdeňka Podávková

Kolín
Brokolice u nás v rodině dlouho nepatřila k populárním jídlům. To se ale změnilo, když jsem vyzkoušela ji zamíchat do sekané.
Zdeňka Podávková, Kolín

Ingredience

  • 3 stroužky česnek
  • strouhanka
  • 1 vejce
  • majoránka
  • 1 brokolice
  • 500 g sekaná

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Brokolici rozdělíme na růžičky a dobře opereme. Košťál oloupeme, stonky odkrojíme a povaříme nejdřív tuhé části košťálu a po 10 minutách přidáme jednotlivé růžičky brokolice.
  2. Krátce povaříme a po vy­chladnutí pokrájíme na kostičky. Část růžiček odložíme stranou, ostatní smícháme s rozmraženou drůbeží sekanou. Přidáme strouhanku, vejce a majoránku a vytvoříme šišku. Dáme péct ve vyhřáté troubě, při pečení sekanou občas podlijeme vývarem. Pečeme asi 1 hodinu. Podáváme s bramborovou kaší.

Pošli recept! 9/2008 (13.8.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Květákový nákyp

Květákový nákyp

Tradiční zelenina v netradiční úpravě. Pavla Lepšíková, Volyně
Zdravě a chutně /23.11.10
Ovocný salát

Ovocný salát

Osvěžující odpolední svačinka.
Jolanta Šáchová, Kopřivnice
Zdravě a chutně /03.02.11
Zapečený pórek

Zapečený pórek

V zimě se snažím dělat co nejvíc zapečených jídel. Od trouby se šíří po kuchyni ...
Zdravě a chutně /22.09.08
Cuketový nákyp

Cuketový nákyp

Můžeme přidat hrst voňavých bylinek.

Jana Měsíčková, Veselí nad Moravou

Zdravě a chutně /24.08.16
Hlíva ústřičná na kmíně

Hlíva ústřičná na kmíně

Dočetla jsem se o tom, jak je hlíva ústřičná úžasně zdravá houba. Od té ...
Zdravě a chutně /09.03.09
Kedlubnový salát s mrkví

Kedlubnový salát s mrkví

Krenexu můžeš dát i víc, salát bude ostrý.

Jana Remková, Orlová

Zdravě a chutně /09.03.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu