Reklama
Brokolicová polévka
Fotogalerie:

Brokolicová polévka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Babi ji dělá z květáku, u nás frčí brokolice.

Iva Smékalová, Česká Třebová

Ingredience

  • 1 vejce
  • podle potřeby sůl a pepř
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 50 g nastrouhaného sýra
  • 2 trojúhelníky smetanového sýra
  • 250 g brokolice
  • 1 velká brambora
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 200 ml zakysané smetany
  • 1 svazek petrželky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme vejce s moukou, sýry, solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Noky tvarujeme pomocí dvou lžic a sázíme je do hrnce s vroucí vodou. Nok je hotový, jakmile se odlepí ode dna a začne plavat na hladině.

  2. Brokolici rozdělíme na růžičky a spolu s nakrájenou bramborou uvaříme doměkka. Vodu slijeme, zeleninu dáme do mixéru, zalijeme vývarem a dohladka rozmixujeme. Vrátíme do hrnce a vmícháme zakysanou smetanu. Podáváme s noky.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapékaná pohanka se zeleninou

Zapékaná pohanka se zeleninou

Hodí se také jako sytá příloha k masu. Jiřina Velebilová, Dobříš
Zdravě a chutně /23.01.11
Špaldové palačinky na višňové omáčce

Špaldové palačinky na višňové omáčce

Lahodný letní oběd, který zachutná nejen dětem.

Andrea Jílková, Polička

Zdravě a chutně /24.08.16
Polévka z řapíkatého celeru

Polévka z řapíkatého celeru

Podávej ji s kostičkami opečeného chleba.

Eliška Holíčková, Horní Benešov

Zdravě a chutně /17.03.13
Kuře s medovou zeleninou

Kuře s medovou zeleninou

Kuřecí stehna pečená s medovou marinádou, podávaná na šťavnaté zelenině.

Pavel ...

Zdravě a chutně /03.03.12
Těstovinový salát s čerstvými rajčaty

Těstovinový salát s čerstvými rajčaty

Je lehký a přitom dobře zasytí. Určitě po něm nikdo nepřibere zbytečná ...

Zdravě a chutně /03.09.16
Lilkové rolky plněné chřestem

Lilkové rolky plněné chřestem

Lilky neboli baklažány jsou mou oblíbenou zeleninou. Dopřávám si je téměř každý den....

Zdravě a chutně /06.06.13
 

Nejnovější

Zeleninová pochoutka

Zeleninová pochoutka

Náplň může být vždy jiná, záleží na sezoně. Veronika Marková, Český ...
Za pár korun /20.10.17
Guláš se švestkami

Guláš se švestkami

Super s knedlíkem i jen tak s chlebem.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /20.10.17
Pečené batáty se šalvějí a slaninou

Pečené batáty se šalvějí a slaninou

Prostě a jednoduše mňam – pochutnáš si!

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /20.10.17
Quinoa s rajčaty a bazalkou

Quinoa s rajčaty a bazalkou

Snažím se sledovat nové trendy ve vaření, quinoa je nejen módní, ale i velmi ...

Zdravě a chutně /20.10.17
Masové kuličky v citronové omáčce

Masové kuličky v citronové omáčce

S rýží je masová směs hodně jemná, ale dá se nastavit také mletými ovesnými či...

Všehochuť /20.10.17
Polévka z pečené dýně

Polévka z pečené dýně

Další z receptů na dýňovku, náš oblíbený.

Veronika a Martin Kasíkovi, ...

Všehochuť /20.10.17
Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Zajímavý dezert pro milovníky čokolády.

Veronika Vágnerová, Praha

Všehochuť /20.10.17
Koláčky s nivou a cuketou

Koláčky s nivou a cuketou

Můžeš je hezky zabalit do celofánu a dát svému školáčkovi na svačinku.

...
Za pár korun /19.10.17
Vaječná pizza

Vaječná pizza

Večeře ze surovin, které jsou vždy po ruce.

Eva Hrušková, Nový Jičín

Za pár korun /19.10.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama