Reklama
Brokolice se sýrovou omáčkou
Fotogalerie:

Brokolice se sýrovou omáčkou

Jana Kotoučková
Jana Kotoučková
Vavřinec-Veselice

Brokolice se sýrovou omáčkou je výborný a zdravý oběd.

Jana Kotoučková, Vavřinec-Veselice

Ingredience

  • 1 hlávka brokolice
  • 400 ml mléko
  • 250 g měkký sýr
  • 3 špetky sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Ve vroucí a osolené vodě uvaříme brokolici, 10 minut. Scedíme a propláchneme studenou vodou.
  2. Uvaříme mléko a přidáme sýr. Za stálého míchání jej necháme rozpustit. Pokud je omáčka moc řídká, přidáme ve trošce vody rozmíchanou lžičku škrobu. Krátce povaříme.

    Podávejte s různými těstovinami nebo s bramborami.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Polévky jíme denně, někdy i jako vydatnou snídani nebo osvěžující večeři. Jednou z ...
Zdravě a chutně /13.08.08
Robi houby

Robi houby

Robi maso koupíme ve zdravé výživě, podobně jako seitan či sójové maso nahrazuje ...

Zdravě a chutně /11.05.12
Vega salát

Vega salát

Kdo se obejde bez masa, jistě si pochutná.
Hana Rožnovská, Černá Hora
Zdravě a chutně /22.01.09
Zadělávaná kapusta na karí

Zadělávaná kapusta na karí

Možná že kapustu na podobný způsob jste ještě nejedli.

Klára Smolíková, ...

Zdravě a chutně /05.01.15
Hráškový salát

Hráškový salát

Je dobrý s chlebem i jako příloha k masu.
Ivana Tylšarová, Zábřeh
...
Zdravě a chutně /11.11.10
Špenátová roláda

Špenátová roláda

Na jaře ti prospěje jídlo, které dodá sílu.
Dagmar Vašáková, Hodonín
Zdravě a chutně /30.03.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu