Reklama
Brokolice s nivou
Fotogalerie:

Brokolice s nivou

Vladimíra Machková
Vladimíra Machková
Frýdek-Místek

Tato příloha se hodí ke každému masu.

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Ingredience

  • 1 brokolice
  • 2 ks mrkev
  • 1 kelímek jogurt
  • 100 g niva
  • sůl, pepř
  • podle chuti česnek
  • šťávu z 1 citrónu

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Brokolicové růžičky a mrkev nakrájenou na proužky povaříme 10 minut a zakápneme šťávou z 1/2 citrónu.

  2. Po uvaření opláchneme ve studené vodě, osolíme, opepříme, přidáme bílý jogurt, nivu a trochu prolisovaného česneku, můžeme zakápnout ještě šťávou z citrónu.

  3. Dobře promícháme a podáváme jako přílohu k hotovému jídlu.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čočkové karbanátky

Čočkové karbanátky

Dokonce i našim mlsným dětem chutnaly tyto luštěninové karbanátky mnohem víc než ...
Zdravě a chutně /02.05.15
Grilovaná cuketa

Grilovaná cuketa

Horké letní večery trávíme na zahradě. Loni jsme si pořídili elektrický gril ...
Zdravě a chutně /31.10.08
Čočková pomazánka

Čočková pomazánka

Olivový olej pomazánku zjemní a citron jí dodá příjemně pikantní chuť. ...
Zdravě a chutně /27.05.10
Kuskus se zeleninou a jogurtovým dipem

Kuskus se zeleninou a jogurtovým dipem

Tento recept je u nás velmi oblíbeny a dáváme si ho většinou na večeři.

Lucie ...

Zdravě a chutně /20.06.13
Sójový guláš

Sójový guláš

Oběd pro vegetariány je dobrý i při hubnutí.
Lucie Kirschnerová, Praha
Zdravě a chutně /29.12.10
Plněné kedlubny

Plněné kedlubny

V tomto období se na trhu objevují krásně čerstvé máslové kedlubny. To je ten správný...
Zdravě a chutně /08.04.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu