Reklama
Brokolice s nivou
Fotogalerie:

Brokolice s nivou

Vladimíra Machková
Vladimíra Machková
Frýdek-Místek

Tato příloha se hodí ke každému masu.

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Ingredience

  • 1 brokolice
  • 2 ks mrkev
  • 1 kelímek jogurt
  • 100 g niva
  • sůl, pepř
  • podle chuti česnek
  • šťávu z 1 citrónu

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Brokolicové růžičky a mrkev nakrájenou na proužky povaříme 10 minut a zakápneme šťávou z 1/2 citrónu.

  2. Po uvaření opláchneme ve studené vodě, osolíme, opepříme, přidáme bílý jogurt, nivu a trochu prolisovaného česneku, můžeme zakápnout ještě šťávou z citrónu.

  3. Dobře promícháme a podáváme jako přílohu k hotovému jídlu.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polenta se sušenými rajčaty

Polenta se sušenými rajčaty

Připravit polentu není nic složitého. Božena Kolářová, Pouště
Zdravě a chutně /11.01.15
Kuskusový salát s grilovanou zeleninou

Kuskusový salát s grilovanou zeleninou

Jde to i bez masa

Podle receptu Martiny Benešové z Karlových Varů

Zdravě a chutně /26.06.19
Rizoto s červenou řepou

Rizoto s červenou řepou

Nikola Výrová, Krnov

Zdravě a chutně /09.02.20
Grilovaná rajčata s lučinou

Grilovaná rajčata s lučinou

Zeleninu si pěstujeme sami a úroda bývá bohatá. Proto stále pátrám po nových ...

Zdravě a chutně /23.03.13
Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

Nejen pro ty, kdo drží dietu

Podle receptu Anety Zvoníčkové z Prahy

Zdravě a chutně /21.05.18
Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžičkové kapusty

Kapusta je zdravá. Proč si ji neužít i v chutné polévce.
Jana Remková, ...
Zdravě a chutně /26.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu