Ráda zkouším nové recepty.
Linda Ševcová, Brno
Ingredience
- Ingredience
- 1 kg nové brambory
- 120 g feta
- 2 lžíce olivový olej
- 1 lžíce máslo
- 1 svazek jarní cibulka
- 1 plechovka krájená rajčata
- 125 ml drůbeží vývar
- trocha sůl a pepř
- 2 lžičky ocet
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory nejprve pořádně omyjeme, pak je uvaříme ve slané vodě a necháme vychladnout. Pomocí lžičky vydlabeme střed. Bramborovou hmotu rozmixujeme s olivovým olejem a sýrem feta a naplníme ji zpět do brambor.
-
Naplněné brambory narovnáme do zapékací mísy vyložené pečicím papírem a zapékáme 10 minut při 200 °C.
-
Na másle zpěníme nadrobno pokrájenou jarní cibulku, stranou si ponecháme pouze zelené konce. Přidáme krájená rajčata, drůbeží vývar a necháme povařit asi 10 minut. Omáčku dochutíme solí, pepřem a octem.
-
Na hotovou omáčku servírujeme zapečené brambory a nakonec je posypeme zbylou zelenou natí z jarní cibulky.