Reklama
Brambůrky plněné fetou
Fotogalerie:

Brambůrky plněné fetou

Linda Ševcová

Brno

Ráda zkouším nové recepty.

Linda Ševcová, Brno

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 kg nové brambory
  • 120 g feta
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 lžíce máslo
  • 1 svazek jarní cibulka
  • 1 plechovka krájená rajčata
  • 125 ml drůbeží vývar
  • trocha sůl a pepř
  • 2 lžičky ocet

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory nejprve pořádně omyjeme, pak je uvaříme ve slané vodě a necháme vychladnout. Pomocí lžičky vydlabeme střed. Bramborovou hmotu rozmixujeme s olivovým olejem a sýrem feta a naplníme ji zpět do brambor.

  2. Naplněné brambory narovnáme do zapékací mísy vyložené pečicím papírem a zapékáme 10 minut při 200 °C.

  3. Na másle zpěníme nadrobno pokrájenou jarní cibulku, stranou si ponecháme pouze zelené konce. Přidáme krájená rajčata, drůbeží vývar a necháme povařit asi 10 minut. Omáčku dochutíme solí, pepřem a octem.

  4. Na hotovou omáčku servírujeme zapečené brambory a nakonec je posypeme zbylou zelenou natí z jarní cibulky.

Pošli recept! 6/2012 (7.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát z červené řepy II

Salát z červené řepy II

Saláty jsou stálicí v našem jídelníčku, ani o svátcích si neumím představit den bez ...
Zdravě a chutně /03.11.08
Salát z mladé mrkvičky s koriandrem

Salát z mladé mrkvičky s koriandrem

Recept mám od kolegyně z práce.

Pavlína Zatloukalová, Pardubice

Zdravě a chutně /19.05.15
Vajíčka plněná barevným krémem

Vajíčka plněná barevným krémem

Nejraději je podávám s bílým pečivem, ale každý může zvolit takové, které mu ...

Zdravě a chutně /31.03.17
Zeleninový guláš

Zeleninový guláš

Namísto mouky můžeme na zahuštění použít nastrouhaný tvrdý chléb.

Hedvika ...

Zdravě a chutně /20.10.14
Sójový guláš

Sójový guláš

Oběd pro vegetariány je dobrý i při hubnutí.
Lucie Kirschnerová, Praha
Zdravě a chutně /29.12.10
Dýňový salát s uzeným tofu

Dýňový salát s uzeným tofu

Skvělá a zdravá pochoutka z dýně vhodná pro ty, co mají rádi zdravé jídlo.

Dana ...

Zdravě a chutně /01.01.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu