Reklama
Brambory zapečené s cuketou a smetanou
Fotogalerie:

Brambory zapečené s cuketou a smetanou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Můžeš přidat mleté maso nebo šunku.

Františka Pelcová, Strakonice

Ingredience

  • 500 g brambor
  • 2 menší cukety
  • 1 lžíce oleje
  • 250 ml smetany
  • špetka nahrubo mletého pepře
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 1 rajče na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Brambory oškrábeme a uvaříme v celku. Cuketu omyjeme, odstraníme konce a nakrájíme ji na tenká kolečka, stejně jako uvařené brambory. Zapékací misku vymažeme olejem a rozložíme do ní střídavě brambory s cuketou.

  2. 2. Smetanu smícháme s pepřem, prolisovaným česnekem a solí. Touto směsí rovnoměrně zalijeme brambory s cuketou. Nakonec vše posypeme strouhaným parmazánem a dáme zapéct do trouby předehřáté na 180 °C asi na 20 minut. Na talíři ozdobíme čerstvým rajčetem.

Pošli recept! 7/2015 (5.6.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jáhlová šunková pěna

Jáhlová šunková pěna

Místo jahelných vloček použij polentovou kaši. Kateřina Gajová, Brno
Zdravě a chutně /27.12.11
Zeleninové ragú

Zeleninové ragú

Svetlana Kravchenko, Ostrava

Zdravě a chutně /12.08.18
Kešú-kokosový flapjack

Kešú-kokosový flapjack

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /27.09.19
Pečené kuře s ratatouille

Pečené kuře s ratatouille

Výborné jídlo nejen pro ty, co milují zeleninu.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /28.04.13
Jednoduchý domácí sýr

Jednoduchý domácí sýr

Syrovátku můžeš samozřejmě vypít.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Zdravě a chutně /08.02.16
Tofu na zelenině

Tofu na zelenině

Před podáváním posypeme sezamem.

Petra Ménová, Kolín

Zdravě a chutně /17.02.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu