Lehká zeleninová večeře.
Dana Přibylová, Sezimovo Ústí
Ingredience
- 1 kg brambory
- 1 balení řapíkatý celer
- 1/2 pórek
- 1 vejce
- 250 ml smetana 12%
- 250 ml mléko
- 1 kostka zel. bujón
- 2 lžíce plnotučná hořčice
- 150 g eidam
- dle chuti sůl, pepř, muškátový oříšek, majoránka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na silnější kolečka, dáme do hrnce a přelijeme smetanou smíchanou s hořčicí a kostkou bujónu. Opepříme, osolíme, posypeme majoránkou a dusíme 5 minut. Poté přidáme nakrájený řapíkatý celer a pórek. Dusíme dalších 5 minut.
-
Do pekáčku dáme brambory se šťávou, celerem a pórkem. Posypeme strouhaným muškátovým oříškem a dáme zapékat. Když začnou brambory měknout, zasypeme sýrem a pečeme dozlatova.