Reklama
Brambory s řapíkatým celerem
Fotogalerie:

Brambory s řapíkatým celerem

Dana Přibylová
Dana Přibylová
Sez. Ústí 2

Lehká zeleninová večeře.

Dana Přibylová, Sezimovo Ústí

Ingredience

  • 1 kg brambory
  • 1 balení řapíkatý celer
  • 1/2 pórek
  • 1 vejce
  • 250 ml smetana 12%
  • 250 ml mléko
  • 1 kostka zel. bujón
  • 2 lžíce plnotučná hořčice
  • 150 g eidam
  • dle chuti sůl, pepř, muškátový oříšek, majoránka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na silnější kolečka, dáme do hrnce a přelijeme smetanou smíchanou s hořčicí a kostkou bujónu. Opepříme, osolíme, posypeme majoránkou a dusíme 5 minut. Poté přidáme nakrájený řapíkatý celer a pórek. Dusíme dalších 5 minut.
  2. Do pekáčku dáme brambory se šťávou, celerem a pórkem. Posypeme strouhaným muškátovým oříškem a dáme zapékat. Když začnou brambory měknout, zasypeme sýrem a pečeme dozlatova.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sváča pro mlsouna

Sváča pro mlsouna

Lucie Morávková, Břeclav
Zdravě a chutně /14.09.19
Špagety s domácím bazalkovým pestem

Špagety s domácím bazalkovým pestem

Zdravě, chutně a levně

Podle receptu Báry ...

Zdravě a chutně /24.09.19
Zapečené papriky

Zapečené papriky

Stejným způsobem lze plnit rajčata a cukety.

Petra Tlášková, Praha

Zdravě a chutně /20.11.14
Med z černého bezu a lípy

Med z černého bezu a lípy

Voňavý med, který oceníš v plískanicích.

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /01.08.16
Zeleninová směs

Zeleninová směs

Dávám ji pod maso, do polévek a do omáček.
Iveta Fadrhoncová, Praha
Zdravě a chutně /17.09.09
Špenátové rizoto

Špenátové rizoto

Klasické je také dobré, ale mě ještě víc oslovila tato špenátová varianta.


Olga...

Zdravě a chutně /04.04.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu