Reklama
Brambory s mrkví
Fotogalerie:

Brambory s mrkví

Olga Šípková

Turnov
Mám ráda jednoduchá jídla.Toto je navíc i zdravé a rychle hotové.
Olga Šípková, Turnov

Ingredience

  • pepř
  • cukr krupice
  • 2 lžíce olej
  • 3 brambory
  • 1 cibule
  • mouka hladká
  • 1 mrkev
  • 150 g slanina anglická
  • ocet

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji zpěníme cibuli, osmažíme pokrájenou slaninu. Přidáme nakrájenou mrkev, osolíme, opepříme, dáme kmín.
  2. Dusíme do poloměkka. Po vysmahnutí zahustíme lžící hladké mouky a zalijeme studenou vodou. Za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme pokrájené brambory a dovaříme doměkka. Dosolíme, přisladíme a okyselíme octem.

Pošli recept! 8/2008 (16.7.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Makrela v uzené šunce

Makrela v uzené šunce

Výhodou je, že se vše  peče v jedné míse. Václav Bruna, Praha
Zdravě a chutně /26.12.14
Salát se sušenými olivami

Salát se sušenými olivami

Radka Vodňanová, Liberec

Zdravě a chutně /20.02.20
Červená čočka s fazolkami  a polentou

Červená čočka s fazolkami a polentou

Polentu jsme si velmi oblíbili, nabízí bezpočet kombinací.

Šárka Plchová, Brno

Zdravě a chutně /04.06.14
Jarní polévka

Jarní polévka

Je voňavá a na talíři dobře vypadá.

Pavlína Březinová, Benátky nad Jizerou

Zdravě a chutně /08.08.12
Zlatá rybka na mrkvi

Zlatá rybka na mrkvi

Kapra nemusíš připravit jen smaženého na pánvi.
Iryna Slyusar, Kutná Hora
Zdravě a chutně /17.05.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu