Reklama
Brambory s kroupami
Fotogalerie:

Brambory s kroupami

Eva Skoumalová

Klučov
Pojďme oprášit jeden zapomenutý recept.
Eva Skoumalová, Klučov

Ingredience

  • 200 g kroupy
  • 10 brambory
  • trochu olej
  • 1 kefír
  • zelenina na ozdobu
  • ocet dle chuti
  • trochu sůl
  • 6 cibule velká
  • podle chuti okurky sterilované

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Zvlášť uvaříme kroupy s troškou soli tak, aby byly měkké. V jiném, větším hrnci uvaříme oloupané a nakrájené brambory, po uvaření je scedíme.
  2. Na pánvi osmahneme dozlatova drobně nakrájenou cibuli. K bramborám přidáme uvařené kroupy a osmahnutou cibulku, podle chuti přisolíme a vše v jednom hrnci dobře promícháme. Na talířích dozdobíme zeleninou a kyselými okurkami. Na zapíjení se hodí kefír.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (27.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Celozrnné rohlíky

Celozrnné rohlíky

Výborné, křehoučké a za pár korun. Marie Geislerová, Police nad Metují
Zdravě a chutně /29.12.10
Chřestový salát s tuňákem

Chřestový salát s tuňákem

Pochoutka, která tě osvěží i zasytí.

Alena Hořínková, Šumperk

Zdravě a chutně /11.09.15
Sójové nudličky se zeleninou

Sójové nudličky se zeleninou

Díky škrobu neztratí zelenina barvu.

Zuzka Skoumalová, Lipník

Zdravě a chutně /27.08.16
Cuketove lasagne

Cuketove lasagne

Prodávají se dva druhy lasagní, jedny se musí předem uvařit, u těch druhých ...

Zdravě a chutně /15.08.16
Zelné závitky

Zelné závitky

Připrav si jídlo, které hravě dokazuje, že co je zdravé, může být zároveň opravdu ...
Zdravě a chutně /19.08.09
Pórková polévka se zeleninou a miso pastou

Pórková polévka se zeleninou a miso pastou

Nebojíme se doma zkoušet novinky. Na miso pastu jsem slyšela samou chválu – je opravdu ...
Zdravě a chutně /28.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu