Reklama
Brambory s čedarem
Fotogalerie:

Brambory s čedarem

Lucie Vachoušková

Beroun
Když chci připravit rychlou teplou večeři, sáhnu po receptu na zapečené brambory se sýrem.
Lucie Vachoušková, Beroun

Ingredience

  • 8 brambory
  • 300 g žampiony
  • 1 malá plechovka kukuřice sterilizovaná
  • 1 šalotka
  • 150 g čedar
  • sůl
  • lžíce máslo
  • cibule
  • rozmarýn
  • paprika červená

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory pořádně omyjeme kartáčkem a dáme na plechu vyloženém pečicím papírem péci asi 45 minut. Zatím oloupeme žampiony a pokrájíme na tenké plátky.
  2. Šalotku nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozpuštěném másle. Přidáme žampiony, ku­kuřici a směs podusíme asi
    10 minut, nakonec osolíme.
  3. Upečené brambory podélně seřízneme, vydlabeme lžičkou dužinu a plníme připravenou směsí. Nakonec posypeme nahrubo strouhaným sýrem čedar a dáme krátce zapéct.
  4. Nakonec ozdobíme snítkou rozmarýny a paprikou.
     
    TIP: Tyto sýry jsou vhodné i do studené kuchyně. Hodí se však také k zapékání a do omáček. Cheddar Pilgrims Choice je klasika mezi sýry.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Biokuličky s omáčkou

Biokuličky s omáčkou

Velice ráda vařím a také ráda zkouším nové recepty. Moje dcery a manžel pak ...
Zdravě a chutně /24.02.10
Citronový cizrnový koláč

Citronový cizrnový koláč

Ráda zkouším nové recepty i z netradičních surovin. Tento koláč je nejen ...
Zdravě a chutně /19.11.08
Salát z nových  brambor

Salát z nových brambor

Talíř plný barev

Podle receptu Květy Zounarové z Valašského ...

Zdravě a chutně /22.02.20
Canelloni se třemi druhy sýrů a mangoldem

Canelloni se třemi druhy sýrů a mangoldem

Pokud neseženeš mangold, použij čerstvý špenát.
Zdravě a chutně /20.09.17
Rajčátka plněná avokádem

Rajčátka plněná avokádem

Pokud je dužina z avokáda tvrdá, tak ji strouhám. Je-li měkká, stačí ji vidličkou ...

Zdravě a chutně /16.01.13
Polévka s lososem

Polévka s lososem

Pro milovníky rybích pochoutek.

Martina Škardová, Stará Voda

Zdravě a chutně /22.11.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu