Reklama
Brambory s brokolicí  v parním hrnci
Fotogalerie:

Brambory s brokolicí v parním hrnci

Jana Remková

Orlová-Lutyně
Jídlo bohaté na vlákniny, vápník a draslík.
Jana Remková, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • 4 ks brambory
  • 1 ks brokolice
  • 100 g sýr tvrdý
  • 1 - 2 ks vejce
  • podle chuti tymián
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce mléko

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Do nádoby na rýži si nakrájíme na tenčí kolečka brambory. Rozložíme je i po stranách misky, osolíme, opepříme a poklademe nadrobno rozebranou brokolicí. Ještě jednou posolíme, posypeme tymiánem a poklademe zbytkem brambor, které také ještě naposledy posolíme.
  2. Takto připravené jídlo dáme pařit asi na 35 minut do parního hrnce na první patro. Po uběhnutí dané doby zalijeme vajíčkem rozšlehaným s mlékem a přidaným strouhaným sýrem. Vajíčko jsem již nesolila. Poté paříme ještě 15 minut.

Pošli recept! - Speciál - Žijeme zdravě (30.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketový salát s hlívou

Cuketový salát s hlívou

Večeře, která tě nezahltí kaloriemi. Pavel Lukáš, Kroměříž
Zdravě a chutně /26.03.12
Ředkvičky s vejci

Ředkvičky s vejci

Někomu se možná zdají míchaná vajíčka moc obyčejná. Já ale z vlastní ...
Zdravě a chutně /14.11.08
Bazalkový  losos

Bazalkový losos

Losos je křehký, nemusí se marinovat dlouho.

Svatava Hrčková, Vsetín

Zdravě a chutně /19.11.16
Pohanka na hříbkách

Pohanka na hříbkách

Pokrm možná na první pohled nevypadá moc lákavě, ale je velmi chutný ...
Zdravě a chutně /28.12.10
Tofu po italsku

Tofu po italsku

Může posloužit jako antipasti, neboli předkrm, podávaný na opečeném chlebu.

Kateřina ...

Zdravě a chutně /18.02.13
Těstovinová pochoutka s mozzarellou

Těstovinová pochoutka s mozzarellou

Je velmi zdravá, hodí se i při dietě.

Anna Schmidtová, Tábor

Zdravě a chutně /30.12.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu