Reklama
Bramborový špíz se zeleninou
Fotogalerie:

Bramborový špíz se zeleninou

Lucie Strakošová

Trnávka
Grilované brambůrky se zeleninkou a slaninou jsou výborné‚ přestože na špízu maso nenajdeš.
Lucie Strakošová, Trnávka

Ingredience

  • 2 brambory
  • 100 g slanina anglická
  • 6 žampiony
  • 1/2 cibule
  • 6 rajčátka cherry
  • 1 paprika zelená
  • dle chuti kmín
  • dle chuti pepř barevný drcený
  • dle chuti sůl bylinková
  • olej dle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory neloupeme, pouze je důkladně omyjeme‚ nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a necháme je zchladnout.
  2. Mezitím si nakrájíme ostatní ingredience. Všechno napícháme na grilovací jehly‚ dáme na plech‚ pokapeme olejem a okořeníme kmínem‚ bylinkovou solí a drceným pepřem.
  3. Dáme do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 15 minut‚ nakonec dopečeme asi 5 minut pod grilem.
  4. K těmto špízům se nejlépe hodí tatarská omáčka smíchaná s česnekem nebo teplá omáčka ze smetany a nivy.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí sekaná rolka s mrkví

Krůtí sekaná rolka s mrkví

Zkus obměnu klasické sekané, tato je vhodná i pro nejmenší strávníky. Lenka Endrlová,...
Zdravě a chutně /10.09.13
Gnocchi s tofu a zeleninou

Gnocchi s tofu a zeleninou

Když k jídlu připravíš okurkový salát, všichni si pochutnáte.
Petra Kupková, Ostrava
...
Zdravě a chutně /23.01.11
Lilek se žampiony

Lilek se žampiony

Žampiny mohou být také čerstvé.

Dagmar Kallupová, Stod

Zdravě a chutně /23.11.13
Salát z cukety ‚‚cesarion‘‘

Salát z cukety ‚‚cesarion‘‘

Zkus ho, máš-li chuť na něco pikantního.
Karel Soušek, Praha
Zdravě a chutně /04.02.10
Nakládaná pečená rajčata

Nakládaná pečená rajčata

Rajčata jsou zeleninou, kterou mnozí z nás ještě neumí úplně docenit. Přitom jsou tak ...

Zdravě a chutně /23.07.16
Pečená brambora s kuřecími játry

Pečená brambora s kuřecími játry

Brambora zapečená se směsí listového špenátu, kuřecích jater, papriky a sýra.

Pavel ...

Zdravě a chutně /11.06.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu