Reklama
Bramborový salát s cibulí
Fotogalerie:

Bramborový salát s cibulí

Anna Skočdopolová

Kutná Hora
Tento chutný bramborový salát si ráda dávám k večeři po dlouhém dni stráveném za stolem v kanceláři. Je výživný a zasytí, ale nepřidá na váze.
Anna Skočdopolová, Kutná Hora

Ingredience

  • 10 brambory
  • 2 cibule červená
  • 5 lžic olej olivový
  • 200 ml voda
  • 3 vejce
  • 1 lžička hořčice
  • 4 lžíce ocet vinný
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 kostka bujón zeleninový
  • malý svazek pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory omyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou a ve slupce je uvaříme v osolené vodě.
  2. Cibule nakrájíme na tenké proužky a osmahneme je na rozpáleném oleji.
  3. Osolíme, opepříme, vmícháme hořčici, ocet a zalijeme vodou, ve které jsme nechali rozpustit kostku zeleninového vývaru. Podusíme asi 5 minut.
  4. Vejce uvaříme natvrdo.Teplé brambory podélně nakrájíme na osminky, zalijeme cibulí a vývarem, přidáme nadrobno posekanou pažitku a vše dobře zamícháme. Nakonec ozdobíme uvařenými vejci.
  5. Tento salát je vhodný například ke karbanátkům, ale je možné ho konzumovat i jako samotný pokrm.

    TIP: Pro jemnější chuť můžeš červené cibule nahradit pórkem nebo mladou naťovou cibulkou. Se skleničkou správně chlazeného bílého vína tento salát nemá chybu.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní zelenina

Pikantní zelenina

Myslím, že ji ocení nejen vegetariáni. Kateřina Vlčková, Dubicko
Zdravě a chutně /19.12.09
Nakládaný lilek

Nakládaný lilek

Tento recept jsem se naučil od mého dobrého kamaráda Ládi. Lilek teď chystám pro ...
Zdravě a chutně /21.07.08
Kuře na zelenině

Kuře na zelenině

Kuře pečené na zelenině.

Petra Hrubá, Třeboň

Zdravě a chutně /02.05.12
Celerový salát s vejci a kuřecím masem

Celerový salát s vejci a kuřecím masem

Pokud vynecháš kuřecí maso, můžeš si na salátu pochutnat i v období půstu.


Adéla ...

Zdravě a chutně /27.03.17
Tuňák na zelenině

Tuňák na zelenině

Na talíři rybu ozdobíme olivami a bylinkami.
Lukáš Bernatík, Havířov
Zdravě a chutně /24.05.11
Tvarohovo-vločková pomazánka

Tvarohovo-vločková pomazánka

Je to velmi výživná a zdravá svačina.
Hana Kupková, Ostrava-Poruba
Zdravě a chutně /24.05.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu