Reklama
Bramborový salát s cibulí
Fotogalerie:

Bramborový salát s cibulí

Anna Skočdopolová

Kutná Hora
Tento chutný bramborový salát si ráda dávám k večeři po dlouhém dni stráveném za stolem v kanceláři. Je výživný a zasytí, ale nepřidá na váze.
Anna Skočdopolová, Kutná Hora

Ingredience

  • 10 brambory
  • 2 cibule červená
  • 5 lžic olej olivový
  • 200 ml voda
  • 3 vejce
  • 1 lžička hořčice
  • 4 lžíce ocet vinný
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 kostka bujón zeleninový
  • malý svazek pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory omyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou a ve slupce je uvaříme v osolené vodě.
  2. Cibule nakrájíme na tenké proužky a osmahneme je na rozpáleném oleji.
  3. Osolíme, opepříme, vmícháme hořčici, ocet a zalijeme vodou, ve které jsme nechali rozpustit kostku zeleninového vývaru. Podusíme asi 5 minut.
  4. Vejce uvaříme natvrdo.Teplé brambory podélně nakrájíme na osminky, zalijeme cibulí a vývarem, přidáme nadrobno posekanou pažitku a vše dobře zamícháme. Nakonec ozdobíme uvařenými vejci.
  5. Tento salát je vhodný například ke karbanátkům, ale je možné ho konzumovat i jako samotný pokrm.

    TIP: Pro jemnější chuť můžeš červené cibule nahradit pórkem nebo mladou naťovou cibulkou. Se skleničkou správně chlazeného bílého vína tento salát nemá chybu.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Grilované tofu se salátem

Grilované tofu se salátem

Andrea Janáková, Polička
Zdravě a chutně /23.01.19
Polníčkový salát

Polníčkový salát

Tento recept je osvědčený a velmi chutný.

Renata Malá, Chvaletice

Zdravě a chutně /11.05.15
Kapr na zelenině

Kapr na zelenině

Takzvaná "Živánská" z kapra, dobrý slovenský recept.

Martina Mináriková, Dvůr ...

Zdravě a chutně /20.04.13
Vitaminový chléb

Vitaminový chléb

Kdo nemá rád tuňáka, udělá pomazánku s česnekem.

Andrea Jílková, Polička

Zdravě a chutně /07.02.15
Ovocná želé bábovka

Ovocná želé bábovka

Bezlepková bábovka, která nepotřebuje žádnou mouku. Ideální dezert při redukci ...

Zdravě a chutně /28.05.17
Tatarský biftek z kapra

Tatarský biftek z kapra

Skvělá dobrota, chutná jako pravý tatarák!

Denisa Havlíková, Myslív

Zdravě a chutně /21.01.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu