Reklama
Bramborový salát s čerstvou zeleninou
Fotogalerie:

Bramborový salát s čerstvou zeleninou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Ráda hlídám svoji váhu, a proto občas zařazuji na jídelníček dietní a zdravá jídla. Nedovedu si je už představit bez jarního salátu z čerstvé zeleniny. Když ho doplním vařenými bramborami a vejcem, dokonale mě navíc zasytí a moc mi chutná.
Dana Sourová, Zlín

Ingredience

  • 8 lžic olej olivový
  • 4 mrkev
  • 10 brambory
  • 3 vejce
  • svazek ředkvičky
  • 1 salát hlávkový
  • 1 čekanka
  • 4 lžíce ocet vinný

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Brambory nejprve řádně omyjeme a dáme vařit ve slupce. Pozor na rozvaření. Zatím uvaříme vejce natvrdo. Čekanku se salátem opereme a pokrájíme na kousky. Mrkev oškrábeme a pokrájíme na tenké nudličky, ředkvičky také nakrájíme, nejlépe na osminy. Zálivku připravíme takto: do vinného octa přidáme sůl a pepř, přilijeme olivový olej a vidličkou řádně rozmícháme.
  2. krok2 Uvařené brambory pokrájíme i se slupkou na osminy, vařená vejce na plátky, přidáme salát, čekanku, ředkvičky, mrkev. Pažitku nastříháme k ostatním surovinám a vše lehce promícháme.
  3. krok3
    Nakonec salát zalijeme připravenou zálivkou. Salát se výborně hodí jako příloha k masu nebo ho můžeme jíst samotný jako lehkou a zdravou večeři.

Pošli recept! 5/2008 (16.4.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Milionová polévka

Milionová polévka

Zeleninová polévka plná vitamínů. Petra Sanduová, Rosice
Zdravě a chutně /14.11.08
Rychlá pizza II

Rychlá pizza II

Pochoutka, která je z dostupných surovin.
Pavlína Vintrová, Hradec Králové
Zdravě a chutně /22.01.09
Kuřecí salát se zeleninou

Kuřecí salát se zeleninou

Tento salát jsem se naučila během školního vaření. Je velmi jednoduchý a v naší ...
Zdravě a chutně /14.02.09
Krůtí nudličky s fenyklem a bulgurem

Krůtí nudličky s fenyklem a bulgurem

Oběd z neobvyklých surovin.

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /26.01.13
Polévka z medvědího česneku

Polévka z medvědího česneku

Tato oblíbená bylinka je pro jaro typická.


David Marounek, Roudnice

Zdravě a chutně /20.03.17
Křidélka v marinádě se salátem

Křidélka v marinádě se salátem

Na talíř jsem přidala ještě vařenou kukuřici.

Brigita Sováková, Milevsko

Zdravě a chutně /25.06.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu