Ingredience
- 8 lžic olej olivový
- 4 mrkev
- 10 brambory
- 3 vejce
- svazek ředkvičky
- 1 salát hlávkový
- 1 čekanka
- 4 lžíce ocet vinný
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory nejprve řádně omyjeme a dáme vařit ve slupce. Pozor na rozvaření. Zatím uvaříme vejce natvrdo. Čekanku se salátem opereme a pokrájíme na kousky. Mrkev oškrábeme a pokrájíme na tenké nudličky, ředkvičky také nakrájíme, nejlépe na osminy. Zálivku připravíme takto: do vinného octa přidáme sůl a pepř, přilijeme olivový olej a vidličkou řádně rozmícháme.
-
Uvařené brambory pokrájíme i se slupkou na osminy, vařená vejce na plátky, přidáme salát, čekanku, ředkvičky, mrkev. Pažitku nastříháme k ostatním surovinám a vše lehce promícháme.
-
Nakonec salát zalijeme připravenou zálivkou. Salát se výborně hodí jako příloha k masu nebo ho můžeme jíst samotný jako lehkou a zdravou večeři.