Reklama
Bramborový salát s bulgurem
Fotogalerie:

Bramborový salát s bulgurem

Jitka Kalousková

Kunžak
S celozrnným chlebem chutná salát skutečně výtečně, ale je vhodný i jako příloha k masu.
Jitka Kalousková, Kunžak

Ingredience

  • 4 lžíce hrášek sterilizovaný
  • 4 okurka kyselá
  • 2 vejce vařená
  • 1/4 celer
  • 250 g majonéza
  • 3 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 kg brambory vařené
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 petržel
  • 250 g bulgur

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Bulgur uvaříme podle návodu a necháme vychladnout. Brambory a vejce nakrájíme na drobné kostičky. Mrkev, celer a petržel uvaříme v osolené vodě doměkka, necháme vychladnout a spolu s okurkami a cibulí nakrájíme na kostičky. Vše důkladně promícháme, přidáme hrášek, sůl, hořčici, pepř a majolku. Salát necháme proležet alespoň 4 hodiny v ledničce a můžeme podávat.

Pošli recept! 12/2007 (14.11.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuličky z kuskusu

Kuličky z kuskusu

Křupavá dobrota je se salátem lahodná. Milada Komárková, Opava
Zdravě a chutně /04.08.11
Zelenina s mozzarellou

Zelenina s mozzarellou

Zapečenou zeleninu jsme si oblíbili jako zdravou večeři. Její příprava je rychlá ...
Zdravě a chutně /14.11.08
Salát Caesar

Salát Caesar

REDAKCE DOPORUČUJE
Zdravě a chutně /22.03.18
Čočková pomazánka

Čočková pomazánka

Olivový olej pomazánku zjemní a citron jí dodá příjemně pikantní chuť. ...
Zdravě a chutně /27.05.10
Chřestová nádivka

Chřestová nádivka

V obchodech a na trzích se už objevují první svazečky chřestu. Tuto ...

Zdravě a chutně /31.03.14
Bagel s rukolou a parmskou šunkou

Bagel s rukolou a parmskou šunkou

Na jaře si ráda kupuji rukolu, kterou obvykle míchám do salátu z čerstvé zeleniny. ...
Zdravě a chutně /08.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu