Reklama
Bramborové mrkvánky s tvarohovým dipem
Fotogalerie:

Bramborové mrkvánky s tvarohovým dipem

Drahuše Kociánová

Sedlec
Zdravější verze klasického bramboráku. Nejlepší jsou ty křupavější, usmažené dozlatova.
Drahuše Kociánová, Sedlec

Ingredience

  • 400 g mrkev
  • 400 g brambory
  • 3 vejce
  • 5 lžic mouka polohrubá
  • špetka muškátový oříšek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 20 ml olej na smažení
  • 250 g tvaroh nízkotučný
  • 1/2 lžičky paprika
  • hrst pažitka
  • svazek petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev i brambory oškrábeme a nastrouháme najemno. Přidáme vejce, polohrubou mouku, muškátový oříšek, sůl, pepř a vše zamícháme. Necháme 10 minut odstát.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej a smažíme placičky z obou stran dozlatova. Mrkvánky poskládáme na papírovou kuchyňskou utěrku, aby se vsákl přebytečný tuk.
  3. Tvaroh osolíme, opepříme, ochutíme trochou sladké mleté papriky, vmícháme najemno posekanou pažitku a petrželku. Zamícháme.
  4. Každý mrkvánek ozdobíme lžičkou tvarohového dipu.
    TIP: Místo tvarohu je možné použít i bílý neochucený jogurt, ale dip bude řidší.

Pošli recept! 11/2010 (8.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rajčata s kukuřicí

Rajčata s kukuřicí

Vyzkoušej a uvidíš, jak si pochutnáte. Mirka Koulová, Uherský Brod
Zdravě a chutně /20.08.16
Brokolicová polévka se sýrovými noky

Brokolicová polévka se sýrovými noky

Moje rodina brokolici zrovna nemiluje. Abych ji trochu ‚‚zamaskovala‘‘, vařím ...
Zdravě a chutně /26.03.10
Papriky plněné kuskusem

Papriky plněné kuskusem

Papriky plněné kuskusem.

Lucie Konárková, Kladno

Zdravě a chutně /15.12.12
Rýžovo-cuketové placičky

Rýžovo-cuketové placičky

Smažení vyváží dušená zelenina.
Eva Fuhrmannová, Nové Mesto n.Váhom
Zdravě a chutně /07.11.08
Pikantní čočka s rýží

Pikantní čočka s rýží

Zajímavá kombinace, již ocení tvé chuťové buňky.
Lenka Enderlová, Havlíčkův Brod...
Zdravě a chutně /04.02.10
Kuře s mrkví a hráškem

Kuře s mrkví a hráškem

Toto jídlo je jednoduché a velmi chutné. Ani po něm neztloustneš.
Kateřina ...
Zdravě a chutně /03.11.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu