Reklama
Bramborové lívance
Fotogalerie:

Bramborové lívance

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Neobvyklá lososová pochoutka je výborným zpestřením slavnostního stolu. I když se k rybám hodí spíš víno, v tomto případě je lepší lívance pořádně zapít pivem. Jestli nemáš ráda lososa, zkus je s uzenou makrelou.
Jindra Balvínová, Litoměřice

Ingredience

  • 120 g brambory vařené
  • tymián
  • smetana zakysaná
  • 1 dcl voda
  • 1 droždí
  • 1,5 šálku mouka hladká
  • uzený losos

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Uvařené brambory rozmačkáme a ve větší míse je smícháme se sušeným droždím, hladkou moukou a vlažnou vodou. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho na teplém místě asi 35 minut kynout. Po vykynutí těsto vyválíme na pracovní desce a hrnečkem vykrajujeme lívance. Ho­tové necháme ještě pár minut dokynout. Na pánvi s rozehřátým olejem lívance osmažíme. Osmažené lívance opepříme a trochu osolíme. Podáváme s lososem a zakysanou smetanou.

Pošli recept! 1/2008 (19.12.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zdravý cuketový nákyp

Zdravý cuketový nákyp

Lucie Blahová, Slavičín
Zdravě a chutně /01.08.18
Pohanková kaše

Pohanková kaše

Pohankovou kaši koupíte v každé zdravé výživě, já používám kaši Nomina.

Lucie ...

Zdravě a chutně /18.11.12
Pohankový dezert

Pohankový dezert

Upeč své rodince vynikající moučník.
Jiřina Klimešová, Olešná u Hořovic
Zdravě a chutně /09.04.09
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Teplý čekankový salát  s rajčaty, mangem a ořechy

Teplý čekankový salát s rajčaty, mangem a ořechy

Mám ráda krásné věci a také si ráda pochutnám na dobrém jídle. Je pro mě ...
Zdravě a chutně /11.08.08
Pórkovo-kaštanová polévka

Pórkovo-kaštanová polévka

Kaštany se v naší kuchyni nevyužívají, což je škoda.  

Eliška Robová, ...

Zdravě a chutně /20.02.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu