Ingredience
- 5 stroužků česnek
- 2 lžíce olej olivový
- 500 g brambory vařené
- 250 ml mléko
- 1 špenát
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory rozmačkáme na kaši‚ nemusí být úplně najemno‚ malé kousky brambor tvoří pěknou strukturu. Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku‚ zalijeme ji mlékem‚ rozšleháme‚ povaříme‚ pak osolíme a přidáme polovinu nastrouhaného sýra. Špenátový protlak necháme rozmrazit. Cibulku osmažíme na lžíci oleje dozlatova‚ přidáme špenátový protlak‚ česnek a sůl. Do skleněné zapékací mísy vložíme brambory a špenátovou směs. Do špenátu uděláme tři otvory‚ do kterých rozklepneme po jednom vejci‚ přelijeme omáčkou a posypeme zbytkem sýra. Zapečeme asi 30 minut v troubě předehřáté na 180°C.