Nejlepší je s čerstvými lesními houbami.
Andrea Jílková, Polička
Ingredience
- trocha olivového oleje
- 1 cibule
- 1 hrst pokrájené kořenové zeleniny
- 1 lžíce celozrnné mouky
- podle potřeby zeleninový vývar
- 2 brambory
- 200 g dýně hokkaido
- dle chuti majoránka
- 1 hrst pokrájených hub
- 3 stroužky česneku
- trocha soli a pepře
- špetka drceného kmínu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na troše oleje osmahneme pokrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Zasypeme moukou a ještě chvíli smažíme.
-
Zalijeme vývarem, přidáme pokrájené brambory, dýni, houby, česnek a majoránku.
-
Osolíme, opepříme, okmínujeme a vaříme, dokud dýně, brambory a houby nezměknou.