Reklama
Blanšírovaná kapusta s hranolky
Fotogalerie:

Blanšírovaná kapusta s hranolky

Terezie Vachová
Terezie Vachová
Praha 6 - Břevnov
Šťavnatá podzimní zelenina v netradiční úpravě.

Ingredience

  • 1 malá kapusta
  • 6 ks brambory
  • olej
  • dijonská hořčice
  • med
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • citronová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na hranolky, osolíme, omastíme olejem a dáme péct do horkovzdušné trouby na 200 °C na cca 30 - 40 minut (podle velikosti hranolek). V průběhu pečení 2x zamícháme, obrátíme.
  2. krok2 Kapustu rozebereme na jednotlivé listy (použijeme i ty zelené vnější) a vyřízneme z nich košťál.
  3. krok3 Připravíme si dostatečně velký hrnec s vroucí osolenou vodou a vedle mísu s ledovou vodou (ideálně i s kostkami ledu). Listy kapusty postupně vhazujeme do vroucí vody, necháme je velmi krátce změknout (maximálně 1 minutu). Pak je vyjmeme a ihned vhodíme do mísy se studenou vodou, aby schladly. Poté je pečlivě osušíme a odkládáme stranou. Při tomto postupu kapusta hezky změkne a přitom si zachová krásnou čerstvou zelenou barvu.
  4. krok4 Osušené listy kapusty nakrájíme na proužky a pečlivě promícháme s předem připravenou zálivkou. Zálivku připravíme z oleje, hořčice, medu, trochy citronové šťávy, soli a pepře (poměr ingrediencí dle chuti). Podáváme s hranolky. Případně lze doplnit ještě i vypečenými plátky slaniny.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí ořechové müsli

Domácí ořechové müsli

I sladké může být zdravé a přitom velice dobré. Domácí müsli je mnohem lepší než ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Chřestová polévka

Chřestová polévka

Trochu netradiční‚ ale velice chutná.
Veronika Poláčková,Mýto
Zdravě a chutně /04.08.11
Pangas v palačinkovém těstíčku

Pangas v palačinkovém těstíčku

Rybí filet zapečený ve vaječném těstíčku.
Zdravě a chutně /17.04.17
Kuskus s pečenou dýní

Kuskus s pečenou dýní

Podle receptu

Ilony Soukupové z Říčan

Zdravě a chutně /26.01.19
Krupičná ovesno-pohanková kaše

Krupičná ovesno-pohanková kaše

Kaše ze tří druhů, díky krupici, vločkám a pohance s vysokým podílem vlákniny. ...

Zdravě a chutně /24.09.12
Krůtí rolky na brusinkách

Krůtí rolky na brusinkách

Chutnají nám s bramborami.

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /08.11.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu