Reklama
Biotlačenka s vejci
Fotogalerie:

Biotlačenka s vejci

Hana Kupková

Ostrava

Je stejně dobrá jako ta klasická, ale zdravější.

Hana Kupková, Ostrava

Ingredience

  • 1-2 sáčky želatina na vaječnou tlačenku
  • 1 natur zeleninový bujon
  • 3-5 ks vejce natvrdo
  • 1 malý bílý jogurt
  • 100 g sójakrém
  • 1 sójová tatarka
  • 1 hrnek vařená zelenina (mrkev a hrášek)
  • 50-100 g šmakoun
  • 1 lžíce sójová omáčka
  • koření podle chuti (sůl, bylinky)

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Želatinu na vaječnou tlačenku připravíme podle návodu. V trošce horké vody rozpustíme zeleninový bujon,  smícháme s nadrobno nasekanými vejci, jogurtem, sójakrémem, tatarkou, sýrem, šmakounem, tofu a zeleninou.

  2. Celou směs vlijeme do rozpuštěné želatiny a všechno důkladně promícháme. Podle chuti osolíme a okořeníme. Směs nalijeme do formy na srnčí hřbet a necháme 3 hodiny ztuhnout v ledničce.

Pošli recept! 4/2013 (4.3.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstovinový salát se špenátem

Těstovinový salát se špenátem

Salát je výborný jako teplý oběd, ale i studená svačinka. Lucie Okounová, Jablůnka
Zdravě a chutně /10.12.12
Steak z tuňáka

Steak z tuňáka

Cena je vyšší, ale ta chuť za to stojí.

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /20.05.13
Smažená mozzarella s rajčatovou omáčkou

Smažená mozzarella s rajčatovou omáčkou

Mozzarella a rajčata se k sobě skvělě hodí.

Lucie Gabčová, Hostivice

Zdravě a chutně /04.06.13
Brynzové halušky

Brynzové halušky

Nejraději si vaříme halušky svoje, domácí.
Lenka Weissová, Sušice
Zdravě a chutně /19.08.09
Treska v jarním kabátku

Treska v jarním kabátku

Podáváme obloženou lístky salátu.

Michaela Baffiová, Pardubice

Zdravě a chutně /12.11.12
Pečivo se šunkou

Pečivo se šunkou

Chutná a zdravá svačinka pro labužníky.
Dagmar Vašáková, Praha
Zdravě a chutně /14.11.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu