Je stejně dobrá jako ta klasická, ale zdravější.
Hana Kupková, Ostrava
Ingredience
- 1-2 sáčky želatina na vaječnou tlačenku
- 1 natur zeleninový bujon
- 3-5 ks vejce natvrdo
- 1 malý bílý jogurt
- 100 g sójakrém
- 1 sójová tatarka
- 1 hrnek vařená zelenina (mrkev a hrášek)
- 50-100 g šmakoun
- 1 lžíce sójová omáčka
- koření podle chuti (sůl, bylinky)
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Želatinu na vaječnou tlačenku připravíme podle návodu. V trošce horké vody rozpustíme zeleninový bujon, smícháme s nadrobno nasekanými vejci, jogurtem, sójakrémem, tatarkou, sýrem, šmakounem, tofu a zeleninou.
-
Celou směs vlijeme do rozpuštěné želatiny a všechno důkladně promícháme. Podle chuti osolíme a okořeníme. Směs nalijeme do formy na srnčí hřbet a necháme 3 hodiny ztuhnout v ledničce.