Ingredience
- 1 balení bio hovězí provensálský biftek
- 2 mrkev
- 2 petržel
- 1/2 celer
- 2 lžíce máslo
- 1 lžíce mouka hladká
- špetka sůl
- špetka pepř
- 1 kostka bujon zeleninový bio
- 1 smetana sójová Provamel
- dle potřeby olej na smažení
- 4 porce rýže
- 1 snítka petrželka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Zeleninu nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme 200 ml vody. Osolíme, opepříme, přidáme kostku bujonu a dusíme asi 20 minut za občasného míchání.
-
Zeleninu rozmixujeme a přilijeme sójovou smetanu. Necháme přejít varem.
-
Z masa tvoříme malé kuličky, které fritujeme v dostatečném množství oleje. Kuličky zalijeme omáčkou a podáváme s vařenou rýží.
TIP: K tomuto jídlu se výborně hodí brusinkový kompot.