Tento recept na skvělý guláš mám od své maminky, jen jsem ho upravila pro bezlepkovou dietu svého syna.
Lenka Plachtová, Ostrava
Ingredience
- 1 velká cibule
- 5 ks velké brambory
- 250 g bezlepkový kabanos
- 1 lžíce sladká paprika
- 2 lžíce sladký kečup
- 1/2 lžičky mletý kmín
- 1/2 lžičky majoránka
- 1 kostka zeleninový bujón
- 1 lžička vegeta
- 3 vrchovaté lžíce hladká rýžová mouka
- sádlo nebo olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do velkého hrnce dáme na sádlo nebo olej nadrobno nakrájenou cibuli a nakrájený kabanos. Chvilku osmažíme, aby byla cibule dozlatova. Poté odstavíme ze sporáku a přidáme sladkou papriku a kečup. Vše pořádně rozmícháme a vlijeme 1 litr studené vody. Do hrnce přidáme 1 kostku bujónu, nakrájené brambory, kmín a majoránku.
-
Vaříme tak dlouho, až budou brambory měkké. Ve velké sklenici rozmícháme 3 vrchovaté lžíce rýžové mouky v 1/2 litru studené vody a přilijeme do guláše. Pokud bude guláš málo slaný, přidáme vegetu. Vše vaříme za stálého míchání ještě 10 minut. Podáváme s bezlepkovým pečivem.