Reklama
Bezlepkové  vanilkové  rohlíčky
Fotogalerie:

Bezlepkové vanilkové rohlíčky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

S vykrajovátkem jde práce rychle od ruky.

Petra Ménová, Kolín

Ingredience

  • 130 g bezlepkové mouky Schär B
  • 50 g bezlepkové mouky Jizerka
  • 20 g solamylu
  • 1/4 lžičky xanthanové gumy
  • 40 g cukru moučky
  • 130 g stelly (nebo jiného margarínu bez obsahu mléka)
  • 65 g mletých mandlí
  • špetka citronové kůry
  • na posypání směs moučkového a vanilkového cukru

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme 3 hodiny odležet v chladu. Vyválíme na plát vysoký asi 7 mm a formičkou vykrájíme rohlíčky. Přeneseme na plech s pečicím papírem. Pečeme při 160 °C 8–10 minut. 

  2. Po upečení posypeme směsí moučkového a vanilkového cukru. Necháme vychladnout na plechu, horké jsou velmi křehké.

Pošli recept! 12/2015 (2.11.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tuňákový salát

Tuňákový salát

Tento recept mám od známých z Německa. Adéla Roudnická, Jablonné
Zdravě a chutně /19.12.09
Raw koláč s jablky a ořechy

Raw koláč s jablky a ořechy

Lucie Kalivodová, Žamberk

Zdravě a chutně /09.01.18
Francouzský salát s pórkem

Francouzský salát s pórkem

Podáváme jej dobře vychlazený. 

Květa Kroupová, Praha

Zdravě a chutně /27.02.16
Zeleninový salát se sýrem

Zeleninový salát se sýrem

K večeři nemusí být pokaždé teplé jídlo. Daleko víc se hodí zeleninový salát!
...
Zdravě a chutně /01.08.11
Ředkvičky s dipem a bochánky

Ředkvičky s dipem a bochánky

Tyto bochánky máme moc rádi. Vypadají pracně, ale určitě stojí za trochu námahy.
...
Zdravě a chutně /13.03.13
Pohankové karbanátky

Pohankové karbanátky

Pohanka obsahuje látky, které chrání tvé srdíčko.
Věra Poláchová, Ostrava
Zdravě a chutně /23.12.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu