Na omáčku můžeš použít i čerstvá rajčata.
Kateřina Gajová, Brno
Ingredience
- trocha olivového oleje
- 1 stroužek česnek
- 1 chilli paprička
- 1 plechovka sekaná rajčata
- trocha soli a pepře
- pár nasekaných lístků čerstvá bazalka
- 1 malá dýně hokaido
- špetka muškátového oříšku
- 150 g mozarella
- 1 hrst strouhaný parmazán
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na oleji osmahneme česnek a papričku, přidáme rajčata, osolíme, opepříme a vmícháme bazalku.
-
Dýni pokrájíme na tenké plátky. Do pekáčku skládáme vrstvu dýně, poprášíme muškátovým oříškem, přidáme omáčku, natrhanou mozzarellu a stejně i druhé patro. Zakončíme opět dýní, pokapeme olejem a pečeme 35 minut při 200 °C. Na posledních pět minut posypeme povrch parmazánem.