Reklama
Bezlepkové  knedlíky
Fotogalerie:

Bezlepkové knedlíky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jsou měkké a krásně nadýchané.

Ivana Černá, Praha

Ingredience

  • 500 g vychladlých uvařených brambor
  • 1,5 sáčku vychladlé uvařené rýže
  • 3 vejce
  • podle potřeby sůl
  • 300 g bezlepkové mouky Jizerka

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory nastrouháme a v míse smícháme s rýží. Přidáme vejce a trošku soli, pak přidáme bezlepkovou mouku a vypracujeme těsto, které necháme asi 30 minut odležet.

  2. Těsto si rozdělíme na osm dílů, z nichž vyválíme šišky, které zabalíme do potravinové fólie (alespoň ve dvou vrstvách) a na obou stranách zavážeme nití. Knedlíkové „buřtíky“ vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut od okamžiku, kdy začne voda vřít. Po uvaření knedlíky vyndáme z hrnce, sundáme fólii a můžeme krájet.

Pošli recept! 10/2015 (3.9.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Křidélka v marinádě se salátem

Křidélka v marinádě se salátem

Na talíř jsem přidala ještě vařenou kukuřici. Brigita Sováková, Milevsko
Zdravě a chutně /25.06.16
Kopřivové dobrodružství

Kopřivové dobrodružství

Jídlo se jí samostatně nebo s přílohou.

Iveta Zemková, Olšany u Prostějova

Zdravě a chutně /12.09.12
Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Ladislav Vesecký, Zl. Hory

Zdravě a chutně /23.04.18
Zeleninové lasagne

Zeleninové lasagne

Máme je rádi v létě i v zimě.
Olga Georgievová, Praha
Zdravě a chutně /20.08.08
Rajčata plněná pěnou z čerstvého sýra s křenem

Rajčata plněná pěnou z čerstvého sýra s křenem

Rajčata plněná pěnou z čerstvého sýra s křenem se hodí jak na oslavy, tak na ...

Zdravě a chutně /27.02.12
Grilovaná rajčata s lučinou

Grilovaná rajčata s lučinou

Zeleninu si pěstujeme sami a úroda bývá bohatá. Proto stále pátrám po nových ...

Zdravě a chutně /23.03.13
 

Nejnovější

Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Pečené v troubě Podle receptu Luboše Holého z Vlašimi
Škola vaření /24.02.20
Pečená mladá husička

Pečená mladá husička

Zaručeně sklidí úspěch

Podle receptu Kateřiny Benešové z Mostu

Škola vaření /24.02.20
Domácí oříšková nutella

Domácí oříšková nutella

Gabriela Jílková, Polička

Všehochuť /24.02.20
Srdíčka s čokoládou

Srdíčka s čokoládou

Když miluješ labužníka

Hana Wilhelmová, Ostrava

Sladký život /24.02.20
Srnčí hřbet s překvapením

Srnčí hřbet s překvapením

Kateřina Krososková, Církvice

Sladký život /24.02.20
Zamilovaná palačinka

Zamilovaná palačinka

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /24.02.20
Trmické makové mušle

Trmické makové mušle

Ke kávě i na snídani

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Sladký život /24.02.20
Domácí větrníčky

Domácí větrníčky

Stejné jako od cukráře

Podle receptu Zdeny Pospíšilové z Milevska

Sladký život /24.02.20
Kuskusový salát s cuketou

Kuskusový salát s cuketou

Petra Kelerová, Sušice

Zdravě a chutně /23.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama