Reklama
Bezlepková bílková roláda
Fotogalerie:

Bezlepková bílková roláda

Hana Slatinská

Třebíč
Jednoduchá a zdravá svačinka k odpolední kávičce.
Hana Slatinská, Třebíč

Ingredience

  • Těsto:
  • 6 bílek
  • špetka sůl
  • 120 g cukr krupice
  • 2 lžičky olej
  • 60 g ořechy vlašské strouhané
  • 60 g směs bezlepková Unimex
  • 1 lžička pomerančová kůra
  • Ostatní:
  • 150–200 g marmeláda pomerančová
  • z 1/2 plodu šťáva pomerančová
  • 1 lžíce voda
  • 150 g cukr moučkový

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Bílky ušleháme se špetkou soli, po částech přidáme cukr a vyšleháme tuhý sníh. Přimícháme olej.
  2. Ořechy smícháme s bezlepkovou směsí a pomerančovou kůrou a po troškách opatrně vmícháme do sněhu.
  3. Hmotu rozetřeme na plech vyložený pomaštěným papírem na pečení a při 180 °C pečeme po dobu asi 8 minut.
  4. Upečený plát přetáhneme i s papírem na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Vychladlý plát potřeme džemem, svineme roládu, zatočíme ji do alobalu a uložíme asi na dvě hodiny do chladu.
  5. Z pomerančové šťávy, horké vody a cukru umícháme řidší polevu, roládu jí potřeme a na závěr posypeme povrch strouhanými ořechy.

Pošli recept! 4/2010 (10.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečená zelenina s kuskusem

Pečená zelenina s kuskusem

Pokud je na pultech obchodu čerstvá zelenina, nikdy nezapomenu koupit pár kousků. ...
Zdravě a chutně /20.01.10
Těstovinový salát s bylinkami

Těstovinový salát s bylinkami

Místo šunky můžeš dát vařené kuřecí maso.

Vlaďka Komárková, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /17.05.14
CHŘESTOVÁ PIZZA

CHŘESTOVÁ PIZZA

Těsto si můžeš vyrobit podle svého. Nám chutná právě tohle.
Olga Burešová, Byšice
...
Zdravě a chutně /22.09.09
Pohankový chléb

Pohankový chléb

Petra Válová, Milevsko

Zdravě a chutně /28.03.18
Sójové karbanátky

Sójové karbanátky

Lehké a křupavé.

Jana Králíčková, Návsí

Zdravě a chutně /01.04.16
Jednoduché květákové knedlíčky

Jednoduché květákové knedlíčky

Kdo má rád, může do polévky přidat také trochu kmínu.

Vladimír Bruna, Praha

Zdravě a chutně /21.04.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu