Losos je křehký, nemusí se marinovat dlouho.
Svatava Hrčková, Vsetín
Ingredience
- 4 filety z lososa (500 g)
- 1 stroužek česneku
- 1 snítka bazalky
- 100 ml olivového oleje
- trocha mořské soli a bílého pepře
- 1/2 citronu
- 500 g brambor
- 100 g hrášku
- 2 lžíce másla
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Lososa opláchneme a osušíme. Vložíme jej do misky s rovným dnem a posypeme ho nasekaným česnekem – kousky musí být opravdu velmi jemné. Přidáme nasekanou bazalku a zakapeme šťávou z 1/2 citronu. Posypeme hrubou solí a bílým pepřem. Zalijeme olivovým olejem a marinujeme asi 2 hodiny.
-
Na pánev do rozpáleného oleje vložíme lososa kůží dolů. Obracíme pouze jednou, mohl by se rozpadnout. Smažíme dozlatova. Podáváme s mačkanými brambory promíchanými s máslem a hráškem.