Reklama
Bazalkový  losos
Fotogalerie:

Bazalkový losos

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Losos je křehký, nemusí se marinovat dlouho.

Svatava Hrčková, Vsetín

Ingredience

  • 4 filety z lososa (500 g)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 snítka bazalky
  • 100 ml olivového oleje
  • trocha mořské soli a bílého pepře
  • 1/2 citronu
  • 500 g brambor
  • 100 g hrášku
  • 2 lžíce másla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Lososa opláchneme a osušíme. Vložíme jej do misky s rovným dnem a posypeme ho nasekaným česnekem – kousky musí být opravdu velmi jemné. Přidáme nasekanou bazalku a zakapeme šťávou z 1/2 citronu. Posypeme hrubou solí a bílým pepřem. Zalijeme olivovým olejem a marinujeme asi 2 hodiny. 

  2. Na pánev do rozpáleného oleje vložíme lososa kůží dolů. Obracíme pouze jednou, mohl by se rozpadnout. Smažíme dozlatova. Podáváme s mačkanými brambory promíchanými s máslem a hráškem.

Pošli recept! 12/2015 (2.11.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněný lilek

Plněný lilek

K masu se vždy snažím připravit také něco na zpestření. Lenka Hronová, Aš ...
Zdravě a chutně /28.06.16
Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

Celozrnná mouka dá sušenkám barvu i chuť.
Lenka Svobodová, Praha
Zdravě a chutně /12.12.08
Čekankové puky s ricottou

Čekankové puky s ricottou

Nenáročné zeleninové jídlo, po němž nepřibereš.

Jiří Hudec, Prachatice

Zdravě a chutně /03.04.14
Matjesový salát

Matjesový salát

Je nejen chutný, ale i zdravý a dietní.
Kateřina Vlčková, Dubicko
Zdravě a chutně /17.03.10
Kedlubnový salát s mrkví

Kedlubnový salát s mrkví

Krenexu můžeš dát i víc, salát bude ostrý.

Jana Remková, Orlová

Zdravě a chutně /09.03.16
Římský salát s česnekovými krutony a sýrem

Římský salát s česnekovými krutony a sýrem

Nejlepší salát co znám.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /31.08.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu