Reklama
Bazalková kuřecí játra
Fotogalerie:

Bazalková kuřecí játra

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Toto jednoduché a velice levné jídlo připravíš během pár minut.

Markéta Závadová, Tábor

Ingredience

  • 300 g kuřecí játra
  • 2 lžičky rostlinný olej
  • 1 svazek čerstvá bazalka
  • špetka soli
  • špetka bílého pepře
  • 3 ks větší mrkev
  • 1 ks brokolice

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kuřecí játra opláchneme pod tekoucí vodou, vložíme je do misky a hojně zasypeme čerstvě posekanou bazalkou. Přidáme dvě lžičky oleje a promícháme. Játra necháme uležet nejlépe přes noc, ale minimálně alespoň 30 minut v chladničce.
  2. krok2

    Po vyjmutí z chladničky vložíme bazalková játra na rozehřátou pánev a opékáme. Pokud je třeba, podléváme je průběžně vodou nebo vývarem. Před koncem restování je podle potřeby dochutíme solí nebo pepřem. Pro zvýraznění aroma můžeme na závěr vmíchat ještě čerstvé lístky bazalky.

  3. krok3

    Mrkev a brokolici řádně očistíme, mrkev nakrájíme na menší špalíčky, brokolici rozebereme na růžičky. Oboje vaříme v páře do změknutí, po vyjmutí z páry mírně osolíme. Podáváme teplé s bazalkovými kuřecími játry.

    TIP : Pokud máš raději výraznější chutě, můžeš těsně před koncem dušení játra zakápnout sójovou omáčkou.

Pošli recept! 5/2012 (2.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nudlovka plná zeleniny

Nudlovka plná zeleniny

Mám malé děti, a proto polévky patří na náš stůl skoro denně. Zeleninová dodá ...
Zdravě a chutně /12.01.09
Pečená řepa s sýrem Cottage

Pečená řepa s sýrem Cottage

Podzimní zeleninová dobrota.

Jakub Linda, Plzeň

Zdravě a chutně /27.09.12
Brambory s mrkví

Brambory s mrkví

Mám ráda jednoduchá jídla.Toto je navíc i zdravé a rychle hotové.
Olga ...
Zdravě a chutně /15.12.08
Kuře po Italsku

Kuře po Italsku

Kuře pečené v bazalkové marinádě, obložené restovanou zeleninou.
Pavel Štrougal, ...
Zdravě a chutně /27.02.12
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Výborné jako samostaný pokrm i příloha.

Marta Kačíková, Strakonice

Zdravě a chutně /05.11.12
Zapečené lilky

Zapečené lilky

Místo lilku můžeme použít i cukety.
Julie Černá, e-mail
Zdravě a chutně /12.11.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu