Reklama
Batáty se šunkou a zeleninou
Fotogalerie:

Batáty se šunkou a zeleninou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Batáty patří k nejvýživnějším druhům zeleniny.

Martina Uličná, Chrudim

Ingredience

  • 4 batáty
  • trocha soli a pepře
  • 3 lžíce olivový olej
  • 4 rajčata
  • 1 oranžová paprika
  • 4 jarní cibulky i s natí
  • 200 g libová šunka v celku
  • 150 g tvrdý sýr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Batáty oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na osminy, rozložíme na plech, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Pečeme při 200 °C asi 20 minut.

  2. Zatím nakrájíme na menší kousky rajčata, na proužky papriku, jarní cibulky a na kostičky šunku. Upečené batáty promícháme s ostatními surovinami a posypeme strouhaným sýrem.

Pošli recept! 5/2015 (7.4.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polníčkový salát s gorgonzolou

Polníčkový salát s gorgonzolou

Gorgonzolu nenahrazujte nivou, není to pak ono. Lucie Blahová, Slavičín
Zdravě a chutně /27.08.14
Salát mimóza

Salát mimóza

Jednoduché a zábavné pohoštění.

Natalija Šuněvičová, Chomutov

Zdravě a chutně /18.03.17
Celozrnné knedlíky

Celozrnné knedlíky

Jsou tmavší a hutnější, ale mnohem zdravější.
Jaroslava Skoumalová, Třebíč
Zdravě a chutně /27.09.11
Zapékané brambory se zeleninou

Zapékané brambory se zeleninou

Toto lehké jídlo je vhodné pro teplé letní dny nebo jako chutná večeře.

Magda ...

Zdravě a chutně /11.08.13
Vitaminový koktejl

Vitaminový koktejl

Petra Geletičová, Sloupno

Zdravě a chutně /25.07.18
Griotka z červené řepy

Griotka z červené řepy

Připrav si sladký domácí likérek.
Eva Fabiánová, Studénka
Zdravě a chutně /08.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu