Ať teplý, nebo studený, bulgur se zeleninou a houbami je skvělým obědem na letní dny.
Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Ingredience
- 250 g bulguru
- podle chuti sůl a pepř
- podle potřeby olej
- 1 červená cibule
- 300 g čerstvých mladých hřibovitých hub nebo holubinek
- 1 červená, 1 zelená a 1 žlutá paprika
- dle chuti drcený kmín
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 2 stroužky česneku
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Bulgur 3x propláchneme studenou vodou a vložíme do hrnce. Zalijeme ho dle návodu, mírně osolíme a vaříme přibližně 15 minut doměkka. Hotový bulgur necháme 5 minut odstát, pak ho scedíme. Znovu propláchneme a necháme okapat.
-
Na olej dáme zesklovatět nakrájené kousky cibule, přidáme plátky hub, proužky paprik, osolíme, okmínujeme, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka.
-
Sundáme pokličku, vysmahneme přebytečnou tekutinu, promícháme s uvařeným bulgurem, nasekanou petrželkou, ochutíme utřeným česnekem se solí a pepřem. Podáváme teplé se zeleninovým salátem nebo naloženými okurkami.