Reklama
Barevný bulgur
Fotogalerie:

Barevný bulgur

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ať teplý, nebo studený, bulgur se zeleninou a houbami je skvělým obědem na letní dny.

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Ingredience

  • 250 g bulguru
  • podle chuti sůl a pepř
  • podle potřeby olej
  • 1 červená cibule
  • 300 g čerstvých mladých hřibovitých hub nebo holubinek
  • 1 červená, 1 zelená a 1 žlutá paprika
  • dle chuti drcený kmín
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 2 stroužky česneku

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Bulgur 3x propláchneme studenou vodou a vložíme do hrnce. Zalijeme ho dle návodu, mírně osolíme a vaříme přibližně 15 minut doměkka. Hotový bulgur necháme 5 minut odstát, pak ho scedíme. Znovu propláchneme a necháme okapat.

  2. Na olej dáme zesklovatět nakrájené kousky cibule, přidáme plátky hub, proužky paprik, osolíme, okmínujeme, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka.

  3. Sundáme pokličku, vysmahneme přebytečnou tekutinu, promícháme s uvařeným bulgurem, nasekanou petrželkou, ochutíme utřeným česnekem se solí a pepřem. Podáváme teplé se zeleninovým salátem nebo naloženými okurkami.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sójové maso na brokolici

Sójové maso na brokolici

Připravit dobré a zdravé jídlo není těžké. Sójové maso je dobře stravitelné, ...
Zdravě a chutně /18.07.10
Těstovinový salát s bylinkami

Těstovinový salát s bylinkami

Místo šunky můžeš dát vařené kuřecí maso.

Vlaďka Komárková, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /17.05.14
Králík s hořčičnou omáčkou

Králík s hořčičnou omáčkou

Nejlépe chutná s bramborovou kaší.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /20.06.13
Čočka s paprikou

Čočka s paprikou

Neboj se vyzkoušet můj recept, je to opravdu vynikající jídlo, které navíc velmi ...
Zdravě a chutně /25.09.12
Pečený losos v majonézovém obalu

Pečený losos v majonézovém obalu

Chutná a rychlá úprava oblíbené ryby.

Zdravě a chutně /01.05.17
Kuskus s rajčaty

Kuskus s rajčaty

Toto jídlo se dá jíst teplé i studené.

Andrea Jílková, Polička

Zdravě a chutně /09.02.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu