Ingredience
- 1 balíček chléb tmavý
- 1 lžíce máslo pomazánkové
- 2 tvaroh polotučný
- 4 lžičky kečup
- 1 lžička paprika sladká mletá
- špetka sůl
- špetka pepř
- 1 svazek pažitka
- na ozdobu rajčátka cherry
- na ozdobu petrželka
- 2 trojúhelníky sýr smetanový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Připravíme si dvě misky a vyplníme je tvarohem.
-
Bylinkovou pomazánku smícháme ze špetky soli, jemně nasekané pažitky a pomazánkového másla. Směs našleháme.
-
Paprikovou pomazánku připravíme z druhé vaničky tvarohu, kečupu, papriky a dvou tavených trojúhelníků smetanového sýra.
-
Směs ochutíme solí a pepřem. Našleháme.
-
Nanášíme střídavě vždy jednu pomazánku na plátek chleba. Přikryjeme a naneseme další pomazánku. Měly by stačit tři vrstvy pomazánky.
-
Hotové chlebíčky položíme na rovné prkénko a lehce rovnoměrně zatížíme.
-
Necháme alespoň 20 minut v lednici odpočinout. Poté nakrájíme na čtverečky (kdo chce, může odstranit kůrku).
-
Podáváme ozdobené čer-stvým rajčátkem a bylinkou.