Reklama
Barevné minisendviče s rajčátky
Fotogalerie:

Barevné minisendviče s rajčátky

Tereza Lacková

Svitavy
Mám čtyři sourozence, z nichž každý má svou vlastní velkou rodinu, a navíc mám hromadu přátel. Dá se říct, že se u nás doslova dveře netrhnou. Pro každou návštěvu musím samozřejmě připravit něco na zub, takže věčně vařím. Naštěstí je to můj velký koníček a jsem ráda, když mým blízkým chutná.
Tereza Lacková, Svitavy

Ingredience

  • 1 balíček chléb tmavý
  • 1 lžíce máslo pomazánkové
  • 2 tvaroh polotučný
  • 4 lžičky kečup
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 svazek pažitka
  • na ozdobu rajčátka cherry
  • na ozdobu petrželka
  • 2 trojúhelníky sýr smetanový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Připravíme si dvě misky a vyplníme je tvarohem.
  2. krok2 Bylinkovou pomazánku smícháme ze špetky soli, jemně nasekané pažitky a pomazánkového másla. Směs našleháme.
  3. krok3 Paprikovou pomazánku připravíme z druhé vaničky tvarohu, kečupu, papriky a dvou tavených trojúhelníků smetanového sýra.
  4. Směs ochutíme solí a pepřem. Našleháme.
  5. Nanášíme střídavě vždy jednu pomazánku na plátek chleba. Přikryjeme a naneseme další pomazánku. Měly by stačit tři vrstvy pomazánky.
  6. Hotové chlebíčky položíme na rovné prkénko a lehce rovnoměrně zatížíme.
  7. Necháme alespoň 20 minut v lednici odpočinout. Poté nakrájíme na čtverečky (kdo chce, může odstranit kůrku).
  8. Podáváme ozdobené čer-stvým rajčátkem a bylinkou.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čočkový salát

Čočkový salát

Lze ho libovolně obměňovat. Marika Hradečná, Andělská Hora
Zdravě a chutně /18.10.14
Barevný kuskus

Barevný kuskus

Kuskus mám ráda hlavně proto, že se dá připravit pokaždé jinak.
Simona ...
Zdravě a chutně /24.11.08
Pyré z červené čočky

Pyré z červené čočky

Vychutnej si moji nejoblíbenější čočku.
Tereza Mrowiecová, Karviná
Zdravě a chutně /14.09.10
Zelenina Jardiniére

Zelenina Jardiniére

Před podáváním vyjmi svazek bylinek.

Petra Wolfová, Kralupy

Zdravě a chutně /20.06.15
S lilkem po čínsku

S lilkem po čínsku

Kdo má rád čínské nudle, určitě si je rád zkusí uvařit i doma.

Veronika ...

Zdravě a chutně /07.06.16
Cizrna na italský způsob

Cizrna na italský způsob

Květa Uriková, Jindřichův Hradec

Zdravě a chutně /16.06.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu