Reklama
Banánový jahelník
Fotogalerie:

Banánový jahelník

Dominika Zavřelová

Děčín
 Můžeš zakápnout javorovým sirupem.
Dominika Zavřelová, Děčín

Ingredience

  • 300 g jáhly
  • 1 l mléko
  • 1 vejce
  • 2 lžíce máslo
  • 100 g cukr hnědý
  • 2 banány
  • 1 lžíce skořice
  • hrst rozinky
  • hrst mandle

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1.  Jáhly spaříme vroucí vodou. Přidáme mléko (125 ml si schováme), cukr a uvaříme je doměkka (asi 25 minut). Pak vmícháme máslo.  
  2. Do vymazané zapékací mísy klademe vrstvu jáhel‚ na kolečka nakrájený banán a zasypeme skořicí. Druhou vrstvu jáhel posypeme rozinkami. Na třetí vrstvu rozložíme kolečka banánu a rozinky‚ posypeme skořicí. Naneseme zbylé jáhly a posázíme mandlemi. Zalijeme zbytkem mléka s rozmíchaným vejcem. Pečeme 30–40 minut dozlatova při 180 °C.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rizoto z králíka

Rizoto z králíka

Lehký oběd nebo večeře. Andrea Jílková, Polička
Zdravě a chutně /20.07.14
Netradiční salát

Netradiční salát

S čerstvým pečivem výborná lehká večeře.

Lída Guk, Pelhřimov

Zdravě a chutně /03.03.16
Kuřecí závitky na žampionech s rýží

Kuřecí závitky na žampionech s rýží

Na tomto jídle si určitě pochutnáš.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /12.05.13
Krůtí kostky v bulguru

Krůtí kostky v bulguru

Druh a množství použité zeleniny záleží jen na tvé chuti a fantazii.

Kristýna ...

Zdravě a chutně /05.11.16
Špíz z tofu se zeleninou

Špíz z tofu se zeleninou

Mám ráda nenáročné recepty.

Eliška Vrabcová,Třebechovice pod Orebem

Zdravě a chutně /19.02.14
Salát z rýžových nudlí

Salát z rýžových nudlí

Jedli jsme ho u známých a velmi nám zachutnal.
Karolína Vitásková, Pardubice
Zdravě a chutně /29.07.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu